11.9.16

ΨΩΜΙ ΖΗΤΟΥΝ ....ΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ !!!

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ  ...

Ενα γράμμα από τον υπουργό Εργασίας θα λάβουν οι συνταξιούχοι μαζί με τις… πετσοκομμένες συντάξεις τους.

Οι συνταξιούχοι όπως είπε ο υπουργός, «θα πάρουν ένα γράμμα μαζί με τις συντάξεις του Οκτωβρίου που θα τους εξηγούμε περί τίνος πρόκειται και θα τους καθησυχάζουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις γιατί δεν προβλέπονται άλλες μειώσεις.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραδέχθηκε ότι για τις περισσότερες συντάξεις θα υπάρχει μια μικρή μείωση, ενώ θα υπάρχουν και πολύ λίγες συντάξεις, που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου των συνταξιούχων, που η μείωση θα φτάνει έως το 40%.
Επίσης, προαναγέλλει ότι στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία που εισάγεται στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχει ρύθμιση που θα αφορά και στις κοινωνικοασφαλιστικές, επικουρικές και κύριες συντάξεις, εκτός εκείνες του Δημοσίου, σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρχει καμιά αναζήτηση αναδρομικών που δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 10% της καταβαλλομένης σύνταξης. «Για παράδειγμα», αναφέρει ο υπουργός, «όσοι έχουν επικουρική 130 ευρώ δεν θα έχουν παρακράτηση αναδρομικών πάνω από 13 ευρώ».
Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής θα είναι κάτω από 1.300 ευρώ, κάτι που αφορά το 20% των συνταξιούχων, όπως είπε.
Επίσης, όπως είπε, «οι ελέυθεροι επαγγελματίες που ήταν έκτος συστήματος, δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις παλιές εισφορές τους. Αν αρχίσουν να πληρώνουν από 1/1/2017 τις τρέχουσες εισφορές θα θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι και θα βάλουμε σε παρένθεση την παλιά οφειλή και να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου