9.9.16

Κλειστοί δύο αρχαιολογικοί χώροι στην Μεσσηνία μετά τη θεομηνία


Κλειστοί δύο αρχαιολογικοί χώροι στην Μεσσηνία μετά τη θεομηνία


Κλειστοί για το κοινό θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρχαίας Μεσσήνης και των Ακοβίτικων στην Καλαμάτα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής τους, μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίσθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων (πρωτοελλαδικό μέγαρο και ιερό Ποσειδώνος) στην Καλαμάτα, τα οποία ωστόσο δεν αφορούν στα ίδια τα μνημεία αλλά κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο τους και στην προσβασιμότητα σε αυτά. Ήδη στον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού των αγωγών ομβρίων, από συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Σπουδών, που έχει την ευθύνη των ανασκαφών του χώρου».
Το υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει, επίσης, ότι προχώρησε «η έγκριση χορήγησης όλων των απαραίτητων πιστώσεων για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και τον καθαρισμό των μνημείων από την ιλύ και λοιπά παρασυρμένα από τα όμβρια ύδατα υλικά στους εν λόγω αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μνημείο κρίνεται απαραίτητο. Οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρχαίας Μεσσήνης και των Ακοβίτικων θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής τους, που αναμένεται κατά το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου