«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

20.9.16

«Μας τελειώνουν» !!! Παίρνουμε ψυχοφάρμακα γιατί αδειάζουν οι τσέπες

 Καζάνι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η ελληνική κοινωνία, έχοντας ξεπεράσει κάθε δυνατότητα πληρωμής της απίστευτης φοροκαταιγίδας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, τα ψυχοφάρμακα και όλα αυτά τα φάρμακα που δίνονται για την καταπολέμηση του άγχους.
Αυτή η κατάσταση επικρατεί. Πλήρης ανασφάλεια. Δεν υπάρχει αισιοδοξία για το αύριο. 
Ο κόσμος ανησυχεί αν έχει νέες μειώσεις στο μισθό του το επόμενο διάστημα ή ακόμα και αν χάσει τη δουλειά του και πραγματικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλη αυτή τη λαίλαπα των κρατήσεων, των μειώσεων, της υπερφορολογίας, βλέποντας μάλιστα ότι αυτά τα μέτρα δεν αποδίδουν».

Είναι χαρακτηριστικό το νούμερο των 9,1 δισ. που επιδιώκει να εισπράξει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους, εκτελώντας τα σχέδια των δανειστών για την περίφημη δόση που θα εισπράξει η Ελλάδα για να... ξαναπληρώσει τους τόκους των δανείων, και πάει λέγοντας. 

Ο κόσμος είναι εξαντλημένος και αυτή η εξάντληση απεικονίζεται από τη μείωση της εισπραξιμότητας σε φόρους που μέχρι τώρα στήριζαν τον προϋπολογισμό, άνω του 85%! 

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι χιλιάδες φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτη την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Συγκεκριμένα, δεν καταβλήθηκε φόρος εισοδήματος ύψους 272 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ συνολικά τον Αύγουστο τα φορολογικά έσοδα παρουσίασαν απόκλιση από το στόχο ύψους 375 εκατ. ευρώ.
Τα προβλήματα ήδη είναι ακόμα εντονότερα τώρα το Σεπτέμβριο, καθώς πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ το Νοέμβριο θα δοκιμαστούν οι αντοχές των πολιτών διότι, εκτός από την πληρωμή (της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ) των παραπάνω φόρων, θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου