29.9.16

Ο ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ;

Του Αντώνη Αντωνόπουλου

Διάβασα στο αθλητικό site SPORTSFEED.GR σχόλιο για την ανύπαρκτη δεοντολογία της Ε.Ο.Ε στην υπόθεση του ντόπινγκ της Πηγής Δεβετζή.
Μόνο που η Ε.Ο.Ε δηλαδή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είναι απρόσωπη. Αποτελείται και διοικείται από πρόσωπα με ονοματεπώνυμα και διεύθυνση.
Ασχέτως αν επι σειρά ετών μέσα από μια ιδιότυπη ασυλία κάποιοι έχουν μετατρέψει και θεωρούν τον κορυφαίο θεσμικό φορέα του αθλητισμού μαγαζάκι τους.
Τι έγινε στην υπόθεση του δεύτερου δείγματος που ξεπάγωσε η IAAF-(Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου)της Πηγής Δεβετζή  και το οποίο δυστυχώς βγήκε θετικό για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη ;Η IAAF ως όφειλε ενημέρωσε και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον ΣΕΓΑΣ.
Και για ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο όλοι περιμέναμε να μάθουμε την τελική του έκβαση, θα ήταν σίγουρος οποιοσδήποτε ότι επισήμως Θα πραγματοποιηθεί μια συνέντευξη τύπου από την Ε.Ο.Ε παρουσία όλων των ΜΜΕ γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, για να ανακοινωθεί  όπως θα έπρεπε ότι το δείγμα της Δεβετζή ήταν θετικό σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε λάβει η Ολυμπιακή επιτροπή.
Αυτά συμβαίνουν όμως σε σοβαρές χώρες και σε ανάλογες Ολυμπιακές επιτροπές.
Εδώ σε εμάς χρόνια τώρα ανάλογες περιπτώσεις αποτελούν «Αποκλειστικά» θέματα  μιας μόνο εφημερίδας και ενός δημοσιογράφου.
Ο Δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» Τάσος Παπαχρήστου είχε την αποκλειστική πληροφόρηση και από αυτόν ενημερώθηκε το πανελλήνιο την θλιβερή για την Δεβετζή εξέλιξη του θέματος της.
Μόνο που κάθε άλλο παρά  τυχαία εδώ και πολλά χρόνια ο κ. Παπαχρήστου είναι επισήμως ο Υπεύθυνος Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής !!!
Δηλαδή «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει…»
Δηλαδή κ. Καπράλο, κύριοι του ΠΣΑΤ, ο δημοσιογράφος Παπαχρήστου είναι επί σειρά ετών γραφείο τύπου της ΕΟΕ του θεσμικού Οργάνου που επικοινωνεί και αλληλογραφεί με όλους τους αρμοδίους φορείς του παγκόσμιου αθλητισμού, και ταυτόχρονα είναι και …ρεπόρτερ των θεμάτων που προκύπτουν μέσα από τις διαδικασίες αυτών των φορέων;
Αν θέλει ο κ. Παπαχρήστου να κάνει ρεπορτάζ ας παραιτηθεί από το γραφείο τύπου της Ε.Ο.Ε.
Δηλαδή ο κ. Παπαπαχρήστου έχει το προνόμιο ως γραφείο τύπου να βρίσκεται και να συνομιλεί με την ΙΑΑF και οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία αθλήματος και παράλληλα  εδώ και χρόνια να συνεχίζει να γράφει θέματα μέσα από την προνομιακή θέση που κατέχει έναντι των άλλων δημοσιογράφων!!!
Και δεν αντιδρά κανείς; Και δεν μιλάει κανείς; Ντροπή σας…
Δηλαδή ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΟΕ αντί να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους του οπως είχε υποχρέωση ,εκμεταλλεύτηκε την προνομιακή του θέση πήρε την ενημέρωση της   ΙAAF  προς την Ε.Ο.Ε και την έκανε «αποκλειστικό» στην εφημερίδα που δουλεύει!!!
Εκλεκτός ο κ. Παπαχρήστου από τα χρόνια της… άνοιξης του ελληνικού αθλητισμού ,αναδείχθηκε και ως ειδικός σε θέματα ντόπας ενώ ήταν επί σειρά ετών προστατευόμενος του μέχρι πρότινος «Αθάνατου» Λάμπη Νικολάου και της ισχυρής πτέρυγας Ομοσπονδιαρχών την οποία προφανώς ασπάζεται ο Καπράλος για αυτό συγκαλύπτει τον υπάλληλο του. Εκλογές έρχονται.
Αυτό όμως που έκανε ο Υπάλληλός του κ. Καπράλου  που πληρώνεται για να ενημερώνει τους συναδέλφους του  παραβιάζει τον βασικότερο κανόνα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας(Τον παραβιάζει εδω και χρόνια από την στιγμή που είναι γραφείο τύπου και κάνει ρεπορτάζ του ιδίου φορέα) με την ανοχή ΠΣΑΤ-ΕΣΗΕΑ, καταστρατηγώντας  και βασικά άρθρα των καταστατικών τους, θέτει δε σε άμεσο κίνδυνο την δουλειά πολλών συναδέλφων  σε μια εποχή ανέχειας και γαλέρας αφου εκτέθηκαν στα ΜΜΕ που εργάζονται γιατί έχασαν το….  «Αποκλειστικό» της εσωτερικής πληροφόρησης του Υπαλλήλου –Υπευθύνου τύπου της Ε.Ο.Ε!!!Εκτός αν η Ε.Ο.Ε  κατ εξαίρεση και κατά παράβαση του ρόλου και της αποστολή της λειτουργεί με την ανοχή του κ. Καπράλου  και ως παράρτημα του ….Έθνους!!!Σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη και ο πρόεδρος της Δ.Ο.Α  Ισίδωρος Κούβελος καθώς και όλη η Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε.
Δεν έχω απαιτήσεις και δεν προσδοκώ να βρω υποστηρικτές του αυτονόητου σε αυτή την αναφορά και επισήμανσή μου που είναι θεμέλιος λίθος της δημοσιογραφίας όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι ,και την έμαθα εδώ και χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος έγινε αποδέκτης σφοδρών αντιδράσεων και διαμαρτυριών και από ρεπόρτερ μεγάλης πολιτικής εφημερίδας για την απαράδεκτη αντιδεοντολογική  ενέργεια του υπαλλήλου του!!! τηρεί Σιγή Ιχθύος
Διερωτώμαι όμως και θέτω αυτονόητα ερωτήματα κ. Καπράλο που διακαής σας πόθος είναι να γίνεται «Αθάνατος» για ποιους  λόγους συγκαλύπτεται τις κατ εξακολούθηση αντιδεοντολογικές ενέργειες του υπαλλήλους σας;
Και μέχρι πότε οι αθλητικοί συντάκτες της χώρας θα ανέχονται αυτές και άλλες  ενέργειες  του υπαλλήλου σας υπευθύνου τύπου που αυθαιρετεί και να λειτουργεί κατά το δοκούν θέτοντας σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο την εργασία τους και το ψωμί των παιδιών τους;
Ως πότε θα ανέχονται οι αθλητικοί συντάκτες την θεσμική ενημέρωση της Ε.Ο.Ε  που θα έπρεπε να την λαμβάνουν όλα τα ΜΜΕ να την διαβάζουν ως «αποκλειστικά» του Παπαχρήστου στην εφημερίδα που δουλεύει;
Ως πότε ήμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε η Ε.Ο.Ε να λειτουργεί ως τσιφλίκι και μαγαζάκι κάποιων;
Δεν νομιμοποιείστε ούτε εσείς ούτε κανείς από την Ολομέλεια της ΕΟΕ να συγκαλύπτεται τέτοιες ενέργειες.
Σας προκαλώ να πάρετε άμεσα θέση και σας προσκαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα ολη την αλληλογραφία που σε καμιά περίπτωση δεν είναι προνομιακή για κανέναν.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον αυτή η ΑΛΗΤΕΙΑ
Για να δούμε αν κ. Καπράλο θα ανταποκριθείτε έστω και εκ των υστέρων στην νομιμότητα η    θα συντηρήσετέ την ανηθικότητα του υπαλλήλου σας.
Βγείτε τώρα μπροστά στις κάμερες και μιλήστε για το αρχαίο πνεύμα αθάνατο. για τον ελληνικό αθλητισμό για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και πιστέψτε ότι έτσι πείθεται τον κόσμο και κερδίζεται πόντους στη κοινωνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου