4.9.16

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΙΧΟ: Η συγκινητική ιστορία του γέροντα !


σαμαρας μιχος1

Ο γέροντας που γλύτωσε την τελευταία στιγμή από το εκτελεστικό απόσπασμα την περίοδο της γερμανικής κατοχής, σύμφωναμε το katerini-news.gr, διηγήθηκε την ιστορία του στον πρώην πρωθυπουργό που συγκινήθηκε με το μεγαλείο της ψυχής και την απροσδόκητη τύχη του που τον έσωσε από την εκτέλεση.
Ο Δήμαρχος, Κώστας Δημόπουλος ήταν ο ανθρωπος που έφερε σε επαφή τον Αντώνη Σαμαρά και τον μπάρμπα Μίχο στην πλατεία του γραφικού χωριού. Εκεί ο γέροντας άρχισε να διηγείται πώς γλίτωσε από το εκτελεστικό απόσπασα των δυνάμεων κατοχής το 1944.
Το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου του 1944
Ο νεαρός, τότε, Μιχάλης Κατσαμπέκης ξύπνησε τα χαράματα για να πάει στη δουλειά του στη γειτονική Καλιπεύκη. Στο δρόμο, όμως, έπεσε πάνω σε γερμανικά στρατεύματα και το συνέλαβαν, θεωρώντας τον ύποπτο, καθώς έτρεχε…
Τον οδήγησαν στην είσοδο του Παλαιού Παντελεήμονα, μαζί με άλλους τρεις συγχωριανούς του, τον Νίκο Πανταζή, Γιάννη Καπέτα και Γιάννη Κωτούλα. Αμέσως, οι γερμανοί τους έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ο κ. Μιχάλης, για καλή του τύχη, την ώρα που άρχισε να πυροβολεί το εκτελεστικό απόσπασμα έπεσε κάτω και βρέθηκε στο ρέμα, καθώς είχε μπερδευτεί το πόδι του σε κλαδιά καστανιάς. Οι γερμανοί θεωρώντας πως και ο ίδιος είναι νεκρός έφυγαν από σημείο και ο κ. Μιχάλης είναι ακόμη ζωντανός!
Η πρόταση Σαμαρά
Συγκινημενος ο πρώην Πρωθυπουργός, ζήτησε να τον πάει στο σημείο όπου είχαν στήσει το εκτελεστικό απόσπασμα οι Γερμανοί, ενώ πρότεινε τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο στις 8 Ιουλίου του 2017 να διοργανώσει εκδήλωση προς τιμή του κ. Κατσαμπέκη, ώστε να τον τιμήσει ο ίδιος.

σαμαρας μιχος
σαμαρας μιχος2

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου