5.9.16

Οι κουμπάροι

Ξιφουλκούσαν κατά της διαπλοκής, αλλά σήμερα  κλείνουν το μάτι στον «σύντροφο Καλογρίτσα» και τον κάνουν καναλάρχη. 
 
Τους έφταιγε ο Μπόμπολας  επειδή ήταν εργολάβος, ενώ ο Καλογρίτσας είναι απλά ο «κουμπάρος». 
 
Ότι κερδίσατε σύντροφοι μία άδεια είναι γεγονός. Ίσως και δύο. Δεν ξέρω αν έχετε μετρήσει τι έχετε χάσει την ίδια ώρα…
 
Ο κ. Καλογρίτσας είναι Κουμπάρος του υπουργού Σπίρτζη. Ο οποίος πριν γίνει υπουργός ήταν στο ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ήταν και εξακολουθεί να είναι βασικός μέτοχος στην τράπεζα Αττικής. Στην οποία Τράπεζα Αττικής ο κ. Καλογρίτσας τυγχάνει να είναι ένας από τους κυριότερους πελάτες της. Ο κ. Καλογρίτσας, λοιπόν, πήγε καθυστερημένα την εγγυητική που του είχε δώσει η Τράπεζα Αττικής για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Αλλά ο κ. Ματζουράνης, που τυγχάνει να είναι ο νομικός σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου, έκρινε διαφορετικά. Λεπτομέρεια: Ο κ. Ματζουράνης είναι και νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής…

Πριν τον διαγωνισμό ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Καμμένος, είπε για τον κ. Καλογρίτσα, με τον οποίο και διατηρεί κάποια κουμπαριά: ««Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι…». Φυσικά η ελληνική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του κ. υπουργού. Προσέξτε τώρα μερικές ακόμη «λεπτομέρειες»: Στην διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Καλογρίτσας πήρε την άδεια του με πρώτο επιλαχόντα τον κ. Σαββίδη. Ο οποίος κύριος Σαββίδης έχει δηλώσει ως υπεύθυνους στον σταθμό του στελέχη που όλα τους είχαν περάσει από τους ΑΝΕΛ ή από το υπουργείο του κ. Καμμένου. Οι δηλώσεις του Πάνου έγιναν πριν τον διαγωνισμό. Ο Σαββίδης έτυχε να είναι ο πρώτος επιλαχών σε περίπτωση που για κάποιον λόγο δεν προχωρήσει η άδεια του κ. Καλογρίτσα. Εδώ η Θεά Τύχη έδωσε ρέστα!
Υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει, τελικά, η άδεια του κ. Καλογρίτσα; Δεν ανησυχούν. Ακόμη κι έτσι υπάρχει ο κ. Σαββίδης. Και σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ο κ. Μαρινάκης!
Δηλαδή, για να καταλάβουμε, ας ανοίξουμε μία μεγάλη παρένθεση: Τα βοθροκάναλα ήσαν εκείνα που βρέθηκαν για τον άλφα ή βήτα τρόπο εκτός τηλεοπτικού τοπίου και το νέο στην ελληνική τηλεόραση (κι όχι μόνο) είναι οι κκ Καλογρίτσας, Σαββίδης και Μαρινάκης. Κλείνει η παρένθεση.
Όπως και να έχει, σύντροφοι, θα έχετε κερδίσει μερικούς πόντους στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Μπορείτε να μετρήσετε τι έχετε χάσει αυτές τις ημέρες; Αν δεν μπορείτε, τότε έχετε πραγματικό πρόβλημα. Οι κουμπαριές, σύντροφοι, είναι παλαιοκομματικός τρόπος. Είναι ο τρόπος των «άλλων». Εκτός κι αν σας χαλάσανε οι κακές παρέες. Όπως και να έχει, να θυμάστε ότι αυτά είναι τα συμπτώματα των τελευταίων ημερών της Πομπηίας. Για κάθε εξουσία. Μόνο που σε εσάς συμβαίνει σε απίστευτα σύντομο χρόνο…
 
 
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου