7.9.16

Ακέφαλος ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου - Παραιτήθηκε και η Εκτελεστική Επιτροπή

Ακέφαλος πλέον είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, αφού εκτός του Προέδρου, παραιτήθηκαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά την  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Επί της ουσίας, το εξώδικο των δημάρχων Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Σπάρτης, Άργους και Κορίνθου προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα, αναφορικά με την πρόταση αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου, για παραποίηση της απόφασης του συμβουλίου, ήταν αυτό που πυροδότησε την συζήτηση στην συνεδρίαση.
Υπήρξαν στιγμές που η συζήτηση διεξήχθη σε έντονο ύφος και τελικώς εξαιτίας του εξώδικου, δήλωσε την παραίτησή του από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Σπύρος Τσιριγώτης, δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης και στην συνέχεια τον ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη. Μάλιστα εάν κάνουν πράξη όσα ανέφεραν στις αντεγκλήσεις τους κάποια από τα μέλη του ΦΟΔΣΑ τότε τα δικαστήρια θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.
Τελικά, στην  συνεδρίαση, που επρόκειτο να γίνει εκλογή νέου προέδρου στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ύστερα από την προ μηνός παραίτηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου Ηλία Ανδρικόπουλου, που απουσίαζε από την συνεδρίαση, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης και της εκλογής προέδρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου