14.9.16

ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ! Λίρες, χρυσαφικά και μετρητά στα στρώματα ανεβαίνουν στο διαδίκτυο


pothen-esches


  • Σε δημόσια έκθεση θα βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες, τα οποία θα πρέπει να δηλώνονται μέσω διαδικτύου όπου και θα παραμένουν προσβάσιμα σε όλους για μια τριετία.Η ηλεκτρονική εφαρμογή (www.pothen.gr) αναμένεται να ανοίξει την 1η Οκτωβρίου, με την προθεσμία για την υποβολή να διαρκεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Η είσοδος θα γίνεται με τους κωδικούς του φορολογούμενου στο Taxis, ενώ οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 14 διαφορετικούς πίνακες.
    Για πρώτη φορά στη Δήλωση Πόθεν Έσχες γίνεται υποχρεωτική και η δήλωση χρημάτων άνω των 15.000 ευρώ που βρίσκονται εκτός τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και πολύτιμα αντικείμενα που υπερβαίνουν σε αξία τα 30.000 ευρώ, όπως κοσμήματα, πολύτιμα μέταλλα, χρυσά νομίσματα, κ.λπ., ενώ για κάποιους από αυτούς θα είναι διαθέσιμα προς… τέρψιν όλου του κόσμου.
    Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τα ηλεκτρονικά πόθεν έσχες θα είναι ορατά στο διαδίκτυο, προς το παρόν για τα πολιτικά πρόσωπα, αιρετούς άρχοντες, ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
    Για όλους τους υπόλοιπους (ένστολους, δημοσίους υπαλλήλους, δημοσιογράφους κ.λπ.)  θα δημοσιεύονται μόνον στατιστικά στοιχεία (τι δηλώνουν, πόσοι εντοπίστηκαν να μη κάνουν δήλωση κ.λπ.). Βέβαια, από τη στιγμή που κάποιοι πολιτών θα μπορούν να δουν τη περιουσία άλλων πολιτών, γίνεται πιο εύκολη η είσοδος των χάκερ στα προσωπικά μας στοιχεία και κυρίως στην κινητή και ακίνητη περιουσία μας.  Αξίζει να σημειωθεί
    Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες θεωρείται πρόβα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο παρ’ ότι σχεδιάζεται εδώ και χρόνια δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί και σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να μπει στις ζωές οκτώ εκατομμυρίων φορολογουμένων εντός του 2017.
    Ο νόμος για το πόθεν έσχες προβλέπει και πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες και τους παραβάτες, τα οποία ξεκινούν από 150 έως 400 ευρώ για τη μη έγκαιρη υποβολή του και φτάνουν μέχρι… το 1.000.000 ευρώ στην περίπτωση που ο υπόχρεος αποκρύψει περιουσία αξίας άνω  των 300.000 ευρώ.

    ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αρχειοθήκη ιστολογίου