«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

28.9.16

Ο «μιζεραμπλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευ. Βενιζέλος  γνώριζε πολύ καλά ότι εάν αποκαλούσε στη Βουλή συλλήβδην του Συριζαίους «άθλιους, αξιοθρήνητους, ελεεινούς», τότε θα του ζητούσαν να ανακαλέσει και ο προεδρεύων θα έδινε εντολή να μη γραφούν καν στα πρακτικά. Συνεπώς έπρεπε να εφεύρει κάτι ώστε να τους χαρακτηρίσει έτσι (και να εξηγήσει και γιατί) χωρίς τον φόβο της ανάκλησης. Γλωσσομαθής όπως είναι, δανείστηκε μια λέξη από τα γαλλικά που στη μετάφρασή της σημαίνει όλα τα παραπάνω που ήθελε να πει. Ποια ήταν αυτή η λέξη; «Μιζεραμπλισμός του ΣΥΡΙΖΑ», που προέρχεται από το... «miserable». «Δεν μπορώ να ακούω άλλα κλάματα στην κυβέρνηση, ότι της επιτίθενται και ότι γίνεται δολοφονία χαρακτήρων και να τα λένε αυτά άνθρωποι που οικοδόμησαν τη σταδιοδρομία τους στο ψέμα, στην εξαπάτηση και στην ηθική δολοφονία των αντιπάλων τους» είπε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί που τα άκουσαν από τα υπουργικά έδρανα δεν ήταν άλλοι από τους Γ. Κατρούγκαλο και Ευ. Τσακαλώτο.
 Ο κ. Βενιζέλος στα λίγα λεπτά που είχε στη διάθεσή του τόνισε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για να πιστέψει ο λαός ότι υπάρχει προοπτική», κάνοντας λόγο για «μιζεραμπλισμό» και «αποθέωση της μιζέριας και της ηττοπάθειας». 
Να σημειώσω ότι όταν ο κ. Βενιζέλος ομιλεί στη Βουλή το καφενείο του Κοινοβουλίου αδειάζει, αφού οι πάντες θέλουν να τον ακούσουν. Αφήστε που ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν και σημειώσεις.
Ο Κατρούγκαλος και το ψέμα

Ηρθε κάπως καθυστερημένα στη Βουλή ο (πολύς) Γ. Κατρούγκαλος, με το γνωστό του ύφος (κεφάλι πάνω και φτιάχνοντας καθ' οδόν την τούφα από τα μαλλιά του), κοστουμαρισμένος, με το (απαραίτητο) ποσέτ (με λαχούρια) και μπήκε απευθείας στην αίθουσα της Ολομέλειας. Και έπεσε σε θέμα της... αρμοδιότητάς του: το ψέμα! Οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Βρούτσης και του ΠαΣοΚ Ι. Μανιάτης τον κατηγορούσαν ευθέως ως... ψεύτη αφού είχε υποσχεθεί φοροαπαλλαγή σε νέους αγρότες, επιστήμονες κ.τ.λ. και δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Μάλιστα του υπενθύμισαν τις εμφανίσεις του στο Σύνταγμα όταν ήταν στην αντιπολίτευση μαζί με τους τότε αγανακτισμένους που ξεσπάθωνε εναντίον των περικοπών στις συντάξεις και στους μισθούς, λέγοντάς του ότι κατέκτησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός υπουργός στον πλανήτη που... «ξε-ψήφισε νόμο». Δηλαδή ψήφισε έναν δικό του νόμο και εν συνεχεία ξαναψήφισε έναν άλλον δικό του νόμο που καταργούσε τον πρώτο νόμο που ψήφισε. Ο κ. Κατρούγακλος ζήτησε αμέσως τον λόγο επί προσωπικού. Απόλυτη σιωπή στην Ολομέλεια και είπε το αμίμητο ότι «το ψέμα σκοτώνει τον κοινοβουλευτισμό» κατηγορώντας τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ ως... «ψεύτες». Σείστηκε η αίθουσα από γέλια.
 
 ΒΗΜΑτοδότης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου