10.9.16

ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΙΣΕΙ αλλα.... Ο Νικολόπουλος καταθέτει μήνυση εναντίον του Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία!

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος θα καταθέσει μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου όπως είπε και δημόσια κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος:

«Η μήνυση αφορά το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός προχώρησε στην ποινικά κολάσιμη πράξη του άρθρου 134 παράγραφος 2 περ. -α- του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή το εθνικό έγκλημα που επισύρει ποινή ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης.

Θυμίζουμε το επαίσχυντο διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου, που έβαλε την χώρα στο «γύψο των μνημονίων»:

Καστελόριζο, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 : «Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του Ελλείμματος του 2009.   …

Είναι ανάγκη, ανάγκη Εθνική και Επιτακτική, να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες»

Αναλύοντας το γεγονός στη βάση των διατάξεων του Συντάγματος, καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός την δεδομένη στιγμή διέπραξε την ποινικά κολάσιμη πράξη του άρθρου 134 παράγραφος 2 περ. -α- του Ποινικού Κώδικα, έγκλημα που επισύρει ποινή ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης (ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ).

Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε

Σύμφωνα με το άρθρο 134Α περ. στ του Ποινικού Κώδικα, η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση και εν προκειμένω ο Πρωθυπουργός, δεσμεύεται  από το Σύνταγμα και τους νόμους,

Τι ορίζουν όμως το Σύνταγμα και οι Νόμοι για τα οικονομικά στοιχεία του Δημοσίου; Μπορεί ένας Πρωθυπουργός, από μόνος του να αναγνωρίσει, να δεχθεί ή να απορρίψει τα έσοδα και τα έξοδα του Δημοσίου και τελικώς να εκδώσει τον Ισολογισμό του Κράτους, να τον ανακοινώσει και να δεσμευτεί για την αξιοπιστία αυτού του Ισολογισμού;

Η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση και εν προκειμένω ο Πρωθυπουργός, μπορεί από μόνος του να υπογράψει και να αναγνωρίσει την τυχόν διαφορά  , εντός ενός οικονομικού έτους, μεταξύ των εσόδων και των εξόδων του Κράτους και να διαπιστώσει το τυχόν ΕΛΛΕΙΜΜΑ;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού, όχι μόνον ΔΕΝ μπορεί, αλλά αντιθέτως ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία, που όμως ο Γ. Παπανδρέου συνειδητά παραβίασε.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε προτερόχρονα να παγιδεύσει την χώρα στην μέγγενη των μνημονίων, ζημιώνοντας τα συμφέροντα της. Ήταν η περίοδος, που δέχθηκε σχετικές υποδείξεις εξ Αμερικής, ενώ ο τότε Υπουργός Οικονομικών είχε παρομοιάσει την Ελλάδα με τον «Τιτανικό» και στα υπόγεια της ΕΛΣΤΑΤ «μαγειρεύονταν» τα στοιχεία για να καταστεί μονόδρομος η μνημονιακή «λαίλαπα»

Συνειδητά, δηλαδή, με το διάγγελμα του στις 23 Απριλίου 2010, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε κι αποδέχτηκε το έλλειμμα της Χώρας για το οικονομικό έτος 2009, ούτως αλλοιώνοντας και καθιστώντας ανενεργή τη θεμελιώδη αρχή της δέσμευσης του από το Σύνταγμα, βάσει του οποίου η ύπαρξη και το ύψος τυχόν ελλείμματος ΔΕΝ δύναται να γίνει κατ’ αρχάς γνωστό ενωρίτερα από την οικεία Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύτηκε εν προκειμένω την 1η Νοεμβρίου 2010, ήτοι ΕΞΙ [6] ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ το διάγγελμα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου