5.9.16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Νέος Πρόεδρος στο Τμήμα Φιλολογίας ο Αν. Καθηγητής Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος

Ο Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Αυγούστου 2016 στην Καλαμάτα.
 
Γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολωνίας (1980‐83), απ’ όπου έλαβε το Διδακτορικό του  Δίπλωμα, με επόπτη τον αείμνηστο και διαπρεπή κλασσικό φιλόλογο R. Merkelbach. Ειδικεύτηκε σε τρεις  βασικούς κλάδους σπουδών (1. Κλασσική Φιλολογία, 2. Λατινική Φιλολογία, 3. Βυζαντινή Φιλολογία) και στις φιλολογικές επιστήμες (Επιγραφική, Παπυρολογία, Παλαιογραφία, Κριτική των Κειμένων).
Δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και  της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Από το 2005  μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κλασική Φιλολογία στα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής.
Έχει συγγράψει  12 μονογραφίες και πολλές μελέτες σε επιστημονικά και φιλολογικά περιοδικά καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια, που έχει οργανώσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, η  Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων, ο Φιλολογικός Σύλλογος «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» κ.ά., με ανακοινώσεις σε θέματα γλώσσας, φιλολογίας και διδακτικής.
Συμμετείχε στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  ως εκπρόσωπος του ΤΙΑΔΠΑ από το 2009 και του Τμήματος Φιλολογίας το  2011 και σε πολλές επιτροπές της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών από το 2007.
Είναι Γενικός Γραμματεύς του Δ.Σ. του Φιλολογικού Συλλόγου  «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» και έχει διατελέσει υπεύθυνος οικονομικών του  παλαιότερου αυτού Φιλολογικού Συλλόγου της χώρας, ο οποίος  διαχειρίζεται πλήθος κληροδοτημάτων και παρουσιάζει δραστηριότητες  εκπαιδευτικής και πολιτιστικής φύσεως (υποτροφίες, διαγωνισμούς, συνέδρια, εκδόσεις κ.λπ.).
 Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, η οποία αποτελεί  προπύργιο προάσπισης των ανθρωπιστικών επιστημών και αξιών.
Τα τελευταία χρόνια είναι εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.   

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου