15.9.16

Καταγγελία για πιέσεις στον αστυνομικό που συνέλαβε τη Σταμάτη

Οι ειδικοί φρουροί στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου τους 

Έντονο παρασκήνιο φαίνεται πως υπάρχει πίσω από τη σύλληψη της γνωστής δημοσιογράφου Σάσας Σταμάτη, στον Πειραιά. 
Το σωματείο των Ειδικών Φρουρών εξέδωσε ανακοίνωσε, μέσω της οποίας καταγγέλλει πως ο συνάδελφός τους που προχώρησε στη σύλληψη της δημοσιογράφου δέχθηκε πιέσεις για να μην προχωρήσει την διαδικασία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ έχει ως εξής:
«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.
Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων" και απλών κοινών θνητών. Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.
Το ΣΕΦΕΑΑ στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη "δύνη" παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον "επώνυμο"».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου