13.9.16

Ραγδαίες εξελίξεις για τον θάνατο του Βέλιου - Ενδεχόμενο εκταφής!

Δεν έχει μπει ακόμη τελεία στον πολυσυζητημένο θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλέξανδρου Βέλιου, με «μη υποβοηθούμενη ευθανασία», όπως είχε χαρακτηριστεί. Το ενδεχόμενο να τελέστηκε το αδίκημα της συνέργειας σε αυτοκτονία στην περίπτωση του θανάτου του καλούνται να ερευνήσουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Για την πολύκροτη υπόθεση, εξάλλου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε ήδη από την περασμένη εβδομάδα προκαταρκτική εξέταση. Σε περίπτωση μάλιστα που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως κάποιο τρίτο πρόσωπο έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση για να επισπεύσει τον θάνατό του, δεν αποκλείεται ο δικαστικός λειτουργός να δώσει εντολή εκταφής της σορού του άτυχου δημοσιογράφου, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ιστολογικές εξετάσεις.

Την υπόθεση περιπλέκει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του Α.Τ. κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου δεν σχημάτισαν δικογραφία για αυτοκτονία (όπως αποτελεί συνήθη πρακτική) και άρα δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πρόκειται αρχικά να καλέσουν για κατάθεση άτομα που φέρεται να παρείχαν «υποστήριξη» στον Βέλιο, σχετικά με τη χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, καθώς επίσης και άτομα του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση υπήρξε κείμενο δημοσιογράφου και φίλου του Αλέξανδρου Βέλιου, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν και ο 63χρονος δημοσιογράφος εισήχθη σε νοσοκομείο για τη διαδικασία της ευθανασίας, τελικά ο γιατρός δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου