21.9.16

ΒΙΝΤΕΟ - Ερευνητές βρήκαν την πραγματική... μελωδία της ευτυχίας

Για τις ανάγκες της μελέτης του, ο ειδικός έβαλε στο «μικροσκόπιο» 126 κομμάτια των τελευταίων 50 ετών. 

Ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει η μουσική την ανθρώπινη ψυχή και δημιουργεί συναισθήματα ευφορίας δεν χρειάζεται να αποδειχτεί επιστημονικά.

Παρόλα αυτά, αρκετοί ερευνητές έχουν στο παρελθόν αποδείξει ότι η μουσική προκαλεί συναισθήματα χαράς σε όσους την απολαμβάνουν… Ποιό είναι, όμως, το πιο… χαρούμενο τραγούδι όλων των εποχών; 
Απάντηση σε αυτό το ερώτημα «έσπευσε» να δώσει ο νευροεπιστήμονας Τζέικομπ Τζόλι, ο οποίος μετά από έρευνα ισχυρίζεται ότι τον… τίτλο αυτό κατακτά το τραγούδι «Don’t Stop Me Now» των Queen.
Για τις ανάγκες της μελέτης του, ο ειδικός έβαλε στο «μικροσκόπιο» 126 κομμάτια των τελευταίων 50 ετών. 
Με τη βοήθεια της εταιρίας Alba ο ειδικός έβαλε τους  Βρετανούς να διαλέξουν τα τραγούδια που τους έκαναν πιο χαρούμενους και ανέλυσε τις απαντήσεις τους. 
Στη συνέχεια εξέτασε τα τραγούδια με το υψηλότερο σκορ, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην κλίμακα, το θέμα, τους στίχους και το τέμπο. 
«Το μέσο τέμπο των τραγουδιών που κάνουν κάποιον να αισθανθεί καλύτερα είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του μέσου ποπ τραγουδιού. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση το μέσο τέμπο είναι περίπου 118 τέταρτα το λεπτό, στα τραγούδια που δημιουργούν το συναίσθημα ευτυχίας είναι 140-150 τέταρτα το λεπτό» δήλωσε ο ίδιος. 
Έτσι, το Don’t Stop Me Now» των Queen, το οποίο ικανοποιεί όλα αυτά τα κριτήρια, αναδείχτηκε το «τραγούδι της ευτυχίας». 


ethnos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου