10.9.16

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ στην Λαμία: Ενα βουνό από χώματα μετακίνησε η καταρρακτώδης βροχή

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει το καταστροφικό του έργο και ήδη πλήττει τη Στερεά Ελλάδα
- Στο ύψος του Λιανοκλαδίου μία γέφυρα έχει γεμίσει νερό και ούτε τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να περάσουν.
 Πληροφορίες για εντοπισκό οχήματος χωρίς οδηγό μετέδωσε η ΕΡΤ.
Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρός στις εκβολές ποταμού
- Οι πυροσβέστες στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου ακόμα ψάχνουν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους οδηγούς
- Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί υπήρχε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
- Πολλά χωριά στην ευρύτερη περιοχή είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και η Πυροσβεστική δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια
Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Λαμίας Καρπενησίου λίγα μέτρα μετά το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου.
Η καταρρακτώδης βροχή μετέφερε όγκους από χώματα τα οποία έχει αποθέσει στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου σε ένα μήκος που ξεπερνά τα 100 μέτρα και που σε κάποιες περιπτώσεις τα χώματα ξεπερνούν σε ύψος τα 2 και τα 3 μ.
Πέντε μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς συνεχίζουν από 8.30 το βράδυ την προσπάθεια να απομακρύνουν τους όγκους από χώματα που βρίσκονται πάνω στο δρόμο για να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και να δοθεί στην κυκλοφορία.
 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων περίπου στα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα και θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις 8 το βράδυ και οι οδηγοί που ήθελαν να κατευθυνθούν από την Λαμία προς το Καρπενήσι υποβλήθηκαν σε ένα μαρτύριο, καθώς μόνο μία δίοδος είχε απομείνει ανοιχτή μέσα από διάφορα περιφερειακά χωριά.
Τα χωριά Λυγαριά, Σταύρος, Αμούρι και σιδηροδρομικός σταθμός Λιανοκλαδίου μετρούν εκατοντάδες πληγές, καθώς έχουν πλημμυρίσει σπίτια και υπόγεια έχουν καλυφθεί από χώματα τα οποία έχουν μεταφερθεί από την ορμή των υδάτων. Οι πυροσβέστες τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, καθώς ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που ήταν εγκλωβισμένα μέσα στις λάσπες στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου.
Η ύφεση της κακοκαιρίας από τις 10 το βράδυ έχει δώσει μια ανάσα με συνέπεια άνθρωποι και μηχανές να καταβάλουν αγωνιώδη προσπάθεια να απελευθερώσουν το εθνικό δίκτυο και να το δώσουν σε κυκλοφορία. Τα προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό διάφορων χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας παραμένουν, ενώ κλιμακωτά αποκαθίστανται ιδιαίτερα τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν στις γραμμές μεταφοράς ρεύματος.
Σχεδόν όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Φθιώτιδα, έχει μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι στιγμής συνεχίζουν την άντληση των υδάτων από σπίτια αποθήκες και εγκαταστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον οδικό άξονα Λαμίας - Καρπενησίου όπου τα ρέματα κατέβασαν νερά, χώματα και φερτές ύλες με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπερνάει το μισό μέτρο και πολλά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουLAMIAREPORT .gr δυο οχήματα απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια μηχανήματος της περιφέρειας και των πυροσβεστών. Στο σημείο έχει σπεύσει ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραϊσκος ο οποίος συντονίζει το έργο των σωστικών συνεργείων. Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο και γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.
Κομμένη η Ελλάδα στα δυο και σιδηροδρομικά
Διακόπηκε και η κυκλοφορία των τρένων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες δυο τρένα που κινουταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα έχουν ακινητοποιηθεί. Το ένα στη Στύρφακα και ένα άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που πήγαινε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμυρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου