30.9.16

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!

Προειδοποιεί το Greek-Weather.Org !! Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία στη χώρα μας με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις βοριάδες κρύο ακόμα και πυκνά χιόνια.

Πιο συγκεκριμένα και βάση των τελευταίων μας προγνωστικών στοιχείων εδώ στο Greek-Weather.Org, από την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου, οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο από τα Βαλκάνια θα μεταφέρει ισχυρές καταιγίδες και βροχές από το απόγευμα της ίδιας μέρας αρχικά στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Ωστόσο το βαρομετρικό αυτό χαμηλό θα έχει γρήγορη κίνηση εξαιτίας των θυελλωδών βοριάδων που θα μεταφέρει από πίσω του, θα έχουμε ουσιαστικά μία κακοκαιρία ''express'', θα κινηθεί τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Θράκης και της βόρειας Πελοποννήσου. Έτσι λοιπόν τα ξημερώματα και το πρωί της Τετάρτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει βόρεια και κεντρική Ελλάδα με ακραία καιρικά φαινόμενα.



Το μεσημέρι της Τετάρτης οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό, ανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ θα επέλθει σημαντική βελτίωση του καιρού από πλευράς φαινομένων στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.



Ωστόσο μετά την κακοκαιρία θα ακολουθήσουν όπως προαναφέραμε, θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως ακόμα και 8-9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και 10 μποφόρ, μεταφέροντας πολύ κρύο και έτσι θα έχουμε και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Τετάρτης και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.



Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα επιμείνουν κάποιες καταιγίδες τόσο μέσα στη Πέμπτη όσο και τη Παρασκευή, επηρεάζοντας πρόσκαιρα και τη Χαλκιδική, αλλά και νησιά των βορείων Κυκλάδων και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα πέσουν τη Τετάρτη σε όλα τα βουνά της βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1500-1600 ίσως και 1700 μέτρα υψόμετρο, ενώ τη Πέμπτη και τη Παρασκευή, θα χιονίσει με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας και σε ορεινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας σε υψόμετρο άνω των 800-900 περίπου μέτρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου