«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

5.9.16

Σοκ με τις επικουρικές: Μειώθηκαν και για τα άτομα με αναπηρία - Παρέμβαση Τσίπρα ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία


Σοκ με τις επικουρικές: Μειώθηκαν και για τα άτομα με αναπηρία - Παρέμβαση Τσίπρα ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία

Την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επείγουσα επιστολή στον πρωθυπουργό. Ειδικότερα, η Συνομοσπονδία θέτει το αίτημα της εξαίρεσης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στην φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων (άρθρο 96 ν.4387/2016), και ιδιαίτερα των ατόμων με βαριές αναπηρίες.
Η κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, καθώς και όσων φροντίζουν άτομα με αναπηρία, είναι δραματική - όχι μόνο δεν πρέπει να επαναληφθεί, αλλά πρέπει άμεσα να εξασφαλίσετε ότι αυτές οι μειώσεις θα καταργηθούν με ειδική νομοθετική διάταξη με αναδρομική ισχύ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον τονίζεται ότι:
«είναι κατανοητό ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έχουν άμεση επίπτωση στο σύνολο των ατόμων με αναπηρία, επηρεάζοντας ολόκληρη την οικογένεια, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της. Προστίθενται στα μέτρα λιτότητας, στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας αλλά και στη διαχρονική φτώχεια των ατόμων με αναπηρία. Οδηγούν στην εξαθλίωση μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα που ταυτόχρονα είναι αναγκασμένη να παλεύει για υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, περίθαλψη, αδικίες και διακρίσεις, ενάντια σε μια Πολιτεία που δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου