11.9.16

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών που οι άνδρες αγνοούν

Μια νέα έρευνα για το σεξ, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, διαπίστωσε ότι, σε μακροχρόνιες σχέσεις, οι άνδρες υποτιμούν κατάφωρα την σεξουαλική επιθυμία της συντρόφου τους. 

Πόσες φορές δεν έχετε δει σε κάποιο σκετσάκι στην TV, τον άντρα να πηγαίνει στο κρεβάτι και να δείχνει στην γυναίκα του ότι… ανυπομονεί για να κάνουν σεξ, αλλά αμέσως μετά εκείνη να του… κόβει κάθε όρεξη με διάφορες δικαιολογίες.  Δυστυχώς, αυτές οι αντιλήψεις δεν υπάρχουν μόνο στην TV, αλλά και μέσα στο μυαλό μας. Κυρίως στο μυαλό των αντρών!…
Μια νέα έρευνα για το σεξ, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, διαπίστωσε ότι, σε μακροχρόνιες σχέσεις, οι άνδρες υποτιμούν κατάφωρα την σεξουαλική επιθυμία της συντρόφου τους.
Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Mississauga στο Τορόντο του Καναδά, πραγματοποίησαν τρεις επιμέρους μελέτες. Στην πρώτη, συμμετείχαν 44 ετερόφυλα ζευγάρια, στην δεύτερη συμμετείχαν 84 ζευγάρια (4 εκ των οποίων ήταν ομόφυλα) και στην τρίτη συμμετείχαν 101 ζευγάρια (6 εκ των οποίων ήταν του ιδίου φύλου).
Σε κάθε μελέτη, τα ζευγάρια κλήθηκαν να παράσχουν πληροφορίες καθημερινά σχετικά με την σεξουαλική τους επιθυμία, την ικανοποίηση που νιώθουν στην σχέση τους και το πόσο έντονη δέσμευση νιώθει ο ένας για τον άλλο. Τους ζητήθηκε επίσης να υποβάλουν ερωτηματολόγιο σχετικά με την αντίληψή τους για την σεξουαλική επιθυμία του/της συντρόφου τους και το πόσο ικανοποιημένοι και δεσμευμένοι πιστεύουν ότι είναι οι σύντροφοί τους. Κάθε ζευγάρι κατέγραψε επίσης το πόσο συχνά έκανε σεξ.
Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ένα: Οι άντρες υποτιμούν σε πολύ μεγάλο βαθμό την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών συντρόφων τους. Με άλλα λόγια, οι άνδρες εξακολουθούν να πιστεύουν οι γυναίκες θέλουν σχετικά σπάνια να κάνουν σεξ.
Οι ερευνητές αναφέρουν μερικές εξηγήσεις γι’ αυτό:
  • Πρώτον, ανέφεραν ότι  οι άνδρες έχουν την τάση να υποτιμούν το πόσο συχνά η σύντροφός τους θέλει σεξ, επειδή ενδόμυχα προσπαθούν να αποφύγουν την απόρριψη.
  • Δεύτερον, οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι άνδρες υποτιμούν την επιθυμία της συντρόφου τους για σεξ, επειδή (και πάλι υποσυνείδητα) προσπαθούν να παραμείνουν σε εγρήγορση, να «κυνηγούν» την γυναίκα ως παραδοσιακά αρσενικά και να μην «εφησυχάζουν» ως προς το πόσο συχνά μπορούν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορμές.
Η δρ Amy Muise, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, διευκρίνισε, ότι, αν οι άνδρες πείθουν τον εαυτό τους πως οι γυναίκες τους δεν ενδιαφέρονται για σεξ όσο εκείνοι, θα προσπαθούν σκληρότερα για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.
Περιέργως, από την  έρευνα προκύπτει πως όταν οι άνδρες υποτιμούσαν την σεξουαλική επιθυμία των συντρόφων τους, εκείνες τους έκριναν ως «πιο αφοσιωμένους» και «περισσότερο ικανοποιημένους» στην σχέση τους!
Τελικά, η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών αποδείχτηκε ότι είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από ό, τι φαντάζονται οι άνδρες!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου