22.9.16

ΘΑ «ΦΤΙΑΧΝΟΤΑΝ» ΟΛΗ Η ΠΑΤΡΑ: Ισόβια σε αδελφό πασίγνωστου τραγουδιστή – Ποια είναι η κατηγορία


patra

«Zητώ συγνώμη. Έχω μπλέξει με τα ναρκωτικά και δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου. Βλακωδώς το έκανα» δήλωσε στις τρεις γυναίκες δικαστές του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος στην απολογία του.
Διέπραξε το ίδιο αδίκημα σε διάστημα τριών ετών και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
Πρόκειται για τον 52χρονο Η.Β., που κρίθηκε ένοχος για την καλλιέργεια 726 δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή της «Παλαιάς Περσέας» στην Ηλεία, στις 16 Μαΐου 2015.
Ο εισαγγελέας της έδρας Ευριπίδης Νικολάου πρότεινε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό για να σπάσει τα ισόβια, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις της αναγνώρισης.
Το 2013 ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ για παρόμοιο αδίκημα και αυτός ήταν και ο λόγος της βαριάς καταδίκης. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν είχε παραστεί στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην. Όμως εκείνη η απόφαση κατέστη αμετάκλητη, καθώς δεν άσκησε έφεση.
Στον διάδρομο του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας βρέθηκε και ο αδελφός του, γνωστός τραγουδιστής, για να του συμπαρασταθεί μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δήλωση.
Επίσης, βρέθηκαν και κάτοικοι από τα Τσίπιανα, τόπο καταγωγής του κατηγορουμένου, που γνώριζαν από πέρυσι την ποινική εμπλοκή του, καθώς παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου.
ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το διάστημα από Απρίλιο μέχρι και τον Μαΐο του 2015, ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε σε ερημική τοποθεσία τη συγκεκριμένη φυτεία, την οποία και φρόντιζε με διάφορα μέσα.
Ορισμένα από τα δενδρύλλια είχαν φθάσει σε μεγάλο ύψος. Σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο, το οικονομικό όφελος από την εμπορία των συγκεκριμένων φυτών αποτιμάται από την Αστυνομία στα 400.000 ευρώ περίπου.
Η απόφαση για τα ισόβια πάγωσε το ακροατήριο και οι συγγενείς του κατηγορουμένου σάστισαν, μόλις άκουσαν ότι η εισαγγελική πρόταση απορρίφθηκε από το δικαστήριο.


dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου