15.9.16

Ολο το παρασκήνιο του νέου «πολέμου» Μαξίμου - Στουρνάρα


Ολο το παρασκήνιο του νέου «πολέμου» Μαξίμου - Στουρνάρα

Νέος πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα έχει ξεσπάσει μετά την αιφνιδιαστική έφοδο οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου. Η εισαγγελική έρευνα έγινε την Πέμπτη το πρωί και πολλοί είναι εκείνοι που την συνδέουν με τις πληροφορίες για την απόφαση του κ. Στουρνάρα να μην κάνει δεκτή την εισήγηση για τη νέα διοίκηση της Attica Bank.
Το σκηνικό έντασης μεταξύ Μαξίμου και Τραπέζης της Ελλάδος έχει πλέον λάβει διαστάσεις πολιτικού θρίλερ καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η κυβέρνησης επιτίθεται στον κ. Στουρνάρα επειδή «δεν τους κάνει τα χατίρια», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση το απόγευμα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Στουρνάρα, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο εισαγγελέας διαφθοράς βρισκόταν στα γραφεία της συζύγου του δεύτερου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ιδιαίτερα «ψυχρό κλίμα» με τον κ. Τσίπρα να αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για την υπόθεση και να τονίζει ότι «το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση και όλη υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης».
Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι αυτός και η σύζυγός του «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν». Είπε επίσης ότι η σύζυγός του επί σειρά ετών διατηρεί εταιρία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε πελάτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Εκείνο που συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα είναι ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της». Από την ΤτΕ άφησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης να διαρρεύσει ότι οι κκ. Τσίπρας και Στουρνάρας  συμφώνησαν επίσης ότι οι σχέσεις και η μεταξύ τους συνεργασία δεν πρέπει και δεν μπορεί να επηρεαστεί από την εξέλιξη αυτή.
Η απάντηση, ωστόσο, της συζύγου του κ. Στουρνάρα, αργά το απόγευμα άφηνε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση εναντίον του διοικητή της ΤτΕ και προειδοποιούσε ότι δεν θα πετύχουν τους σκοπούς τους.
Πληροφορίες που μετέδωσε το Βήμα αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Ντράγκι θέλησε να εκδοθεί ανακοίνωση από την ΕΚΤ για στήριξη του κ. Στουρνάρα αλλά ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης αρνήθηκε λέγοντάς του «θα χειριστώ εγώ το ζήτημα, εδώ, εγώ όπως ξέρω».
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Κομισιόν εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή καθώς την συνέδεαν με την απόφαση για το «μπλόκο» στις επιλογές της κυβέρνησης για τη διοίκηση της Attica Bank. Απόφαση που, πάντως, περνά και από τον SSM. Δεν απέκλειαν πάντως, να υπάρξουν αρκετοί «προβληματισμοί» στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Σε ότι αφορά την τράπεζα Αττικής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κόπηκε οριστικά ο κ. Μ. Σαπουντζόγλου ενώ ο κ. Τ. Ρουμελιώτης «κόβεται» από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά προτάθηκε να μείνει σε μη εκτελεστική θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ίσως και στη θέση του προέδρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου