8.9.16

Κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Αντ. Σαμαρά στις πληγείσες περιοχές της Μεσσηνίας

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι δεν πίστευε πως μετά 30 χρόνια από τον σεισμό, θα αντίκριζε εικόνες τέτοιας καταστροφής. 
Σημείωσε πως χρειάζεται αυτά να υλοποιηθούν άμεσα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση, γιατί είναι άμεσες οι προσδοκίες από τους πληγέντες.


Τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές στη Μεσσηνία επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον τομεάρχη Υποδομών Κώστα Καραμανλή και στελέχη του κόμματος.
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι δεν πίστευε πως μετά 30 χρόνια από τον σεισμό, θα αντίκριζε εικόνες τέτοιας καταστροφής. Σημείωσε πως χρειάζεται αυτά να υλοποιηθούν άμεσα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση, γιατί είναι άμεσες οι προσδοκίες από τους πληγέντες.
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε, πως από εκεί και μετά η περιοχή πρέπει να ξαναφτιαχτεί. «Είναι οργανωτικό θέμα και θα το κάνουμε και θα βοηθήσουν όλοι» τόνισε με έμφαση, και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε τα αίτια για να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό και να αντιμετωπίσουμε μεσοπρόθεσμα την πηγή του κακού, γιατί αν ξανασυμβεί αυτό, τότε θα έχουμε πλήρη καταστροφή όχι μόνο του κόσμου, αλλά και της έννοιας διοίκηση - κράτος - πρόνοια».
Επισήμανε πως από πλευράς Ν.Δ. «θα παρακολουθούμε και θα βοηθήσουμε, είτε εδώ είτε στο εξωτερικό».
Σε σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα, ενημερώθηκαν πλήρως για τις καταστροφές που έχουν γίνει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και επισήμαναν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με ταχύτητα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, για να βοηθηθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι πληγέντες πολίτες, ενώ σε δεύτερο χρόνο, να εξεταστούν τα αίτια και να γίνουν όλα όσα απαιτούνται ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό.
Η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Ντίνα Νικολάκου ενημέρωσε το κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο αρμόδιος υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης, έχει διαβεβαιώσει πως θα ληφθούν άμεσα οι σχετικές αποφάσεις, για την διευκόλυνση των πληγέντων από της οικονομικής φύσεως υποχρεώσεις τους σε δάνεια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και άλλες υποχρεώσεις, ενώ άμεσα, όπως είπε, έχουν την διαβεβαίωση του κυβερνητικού κλιμακίου που βρισκόταν χθες στην περιοχή, πως θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και θα είναι ίδια με αυτά που ελήφθησαν στην Μεγαλόπολη και την Σκόπελο.
Επιπλέον υπογράμμισε, πως η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει και ετοιμάζει το σχετικό φάκελο με τα στοιχεία της καταστροφής, που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόσθεσε πως τα συνεργεία επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου