10.9.16

ΒΙΝΤΕΟ- Πέμπτος νεκρός στο Ξυλόκαστρο...Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ελλάδα


ksilokastromesa
-Προσπάθησε να διασχίσει ρέμα κοντά στο σπίτι του 

-Εκκενώθηκε χωριο στα Τρίκαλα 

-Έκλεισαν δρόμοι στη Λαμία

Άλλο έναν νεκρό, τον πέμπτο συνολικά, μετράμε από την κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα.

Τελευταίο θύμα ένας 30χρονος στο Ξυλόκαστρο και συγκεκριμένα στο χωριό Βρυσούλες όταν επιχείρησε να διασχίσει ένα ρέμα λίγα μέτρα από το σπίτι του. Ήταν όμως τέτοια η ένταση των νερών με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο με επιβάτη τον άτυχο 30χρονο να παρασυρθεί. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι πυροσβέστες εντόπισαν το αυτοκίνητο με τον 30χρονο σε απόσταση 16χλμ. από το σημείο που επιχείρησε να διασχίσει.
Λόγω της ραγδαίας βροχόπτωσης που κράτησε για πάνω από 2,5 ώρες πλημμύρισαν επίσης σπίτια, υπόγεια και δρόμοι στις Κρήνες και στα Ταρσινά, ενώ υπερχείλισε ποτάμι στο Βραχάτι Κορινθίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές η καταστροφές.

Εκκενώθηκε χωριό στα Τρίκαλα
Δύσκολο ήταν το βράδυ και για τους κατοίκους του νομού Τρικάλων όπου εκεί εκδηλώθηκαν έντονες βροχές και καταιγίδες.
Η πυροσβεστική χρειάστηκε να εκκενώσει το χωριό Βαλαμάνδρι καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Πηνειός. Για την επιχείρηση εκκένωσης επιστρατεύτηκαν βάρκες της ΕΜΑΚ προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους του χωριού από τα σπίτια τους σε ασφαλή σημεία.
Χείμαρος υπερχείλισε στο 38 χιλ Ε.Ο.Γρεβενών-Τρικάλων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο άτομα σε ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό και χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη.
Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτή τη στιγμή περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.
Καθώς τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού κατάντη είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.
Πλημμύρισαν περιοχές και στην Καλαμπάκα
Συναγερμός σήμανε το βράδυ και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν 15 άτομα απο αυτοκίνητα, να αντλήσουν τα νερά από 15 σπίτι και καταστήματα και να προχωρήσουν σε τρεις κοπές δέντρων.
«Ποτάμι» η εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου
Σε απροσπέλαστο ποτάμι μετατράπηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης.
Από την αερογέφυρα του Σταυρού μέχρι και το Λιανοκλάδι, ο δρόμος γέμισε νερά, πέτρες και χώματα. Τα οχήματα που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο, ακινητοποιήθηκαν και οι οδηγοί τους εγκλωβίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένα σημεία το νερό έφτασε και το ενάμιση μέτρο.
Σε αστυνομία και πυροσβεστική,σήμανε συναγερμός, καθώς αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για οδηγούς που κινδύνευαν. Με δυσκολία τα πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ στα νερά εγκλωβίστηκε και ένα περιπολικό που προσπαθούσε βοηθήσει τους οδηγούς.
Η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας- Καρπενησίου.
Στις 9 περίπου και μετά από μια ώρα καταρακτώδους βροχής, τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν.Αστυνομικοί και πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν μεχρι τα ακινητοποιημένα οχήματα. Όπως διαπιστώθηκε όλοι οι οδηγοί ήταν καλά στην υγεία τους, αν και σε κατάσταση σoκ.
Συνεργεία του δήμου Λαμίας και της περιφέρειας Στερεάς, επιασαν  γρήγορα δουλειά προκειμένου να απομακρύνουν τα νερά και τις φερτές ύλες από το οδόστρωμα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου