6.9.16

ΤΩΡΑ -Στέλνουν στη φυλακή τον ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ Μαρινάκη ; !

Κόλαφος η πρόταση του εισαγγελέα εφετών Αθηνών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κ. Δασκαλόπουλος με πρόταση που κατέθεσε πριν από λίγο στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ζητεί την παραπομπή του Μαρινάκη σε δίκη και την προφυλάκισή του για την «εγκληματική οργάνωση».

 Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για πέντε κακουργήματα που αφορούν στην εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα ζητεί να προφυλακιστεί, διότι παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί για την απαγόρευση ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας έκρινε πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραβίασε τον εν λόγω περιοριστικό όρο μπαίνοντας στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις.

Η εισαγγελική πρόταση κατατέθηκε λίγο πριν υποβληθεί από τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού  και νυν καναλάρχη η όγδοη κατά σειρά αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του εισαγγελέα εφετών. Όλες οι αιτήσεις του προέδρου του Ολυμπιακού έχουν απορριφθεί.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του κ. Μαρινάκη αφορούν σε πέντε κακουργήματα και συγκεκριμένα: α) ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, β) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, γ) ηθική αυτουργία σε έκρηξη με κίνδυνο ζωής, δ) ηθική αυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, ε) απάτη.


Φωτό: Ο Μαρινάκης εξέρχεται από το κτήριο της ΓΓΕΕ ως νέος καναλάρχης που κατέβαλε 73,9 εκατ. ευρώ για μία άδεια έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του Ομίλου Παραπολιτικά Γ. Κουρτάκη που τον περίμενε τα ξημερώματα...
Φωτό: Ο Μαρινάκης εξέρχεται από το κτήριο της ΓΓΕΕ ως νέος καναλάρχης που κατέβαλε 73,9 εκατ. ευρώ για μία άδεια έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του Ομίλου Παραπολιτικά Γ. Κουρτάκη που τον περίμενε τα ξημερώματα...


Μετά την απολογία του στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, είχε καταβάλει εγγύηση 200.000 ευρώ, ενώ του είχε επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

«Για την πρόληψη τέλεσης και νέων αδικημάτων», ο εισαγγελέας ζητεί την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του προέδρου του Ολυμπιακού.

Προφανώς, σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί, η εγγύηση που θα του επιβληθεί αναμένεται -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- ιδιαίτερα υψηλή, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες πλειοδότησε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες περί τα 74 εκατομμύρια ευρώ, επιβεβαιώνοντας την οικονομική του κατάσταση.

Περισσότερα σε λίγο...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου