6.9.16

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ! Έρχεται φοροκαταιγίδα ...

 ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΚΑΦΕΣ !!!

Το Νομοσχέδιο κατατίθεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής 

Ο γρίφος των νέων φόρων  είναι περίπλοκος γιατί εκτός τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ, έρχονται και φόροι που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Αγαπημένο προϊόν για επιβολή νέου φόρου φαίνεται να είναι ο καφές, καθώς εκτός από το νέο φόρου που αυξάνει την τιμή του κατά 100%, έρχεται και φόρος – πάλι στον καφέ- για να αυξήσουν τα έσοδα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Ο νέος αυτός φόρος βρίσκεται στην διαβούλευση, μετατρέποντας το αθώο ρόφημα σε πανάκριβη πολυτέλεια.
Το υπουργείο Εσωτερικών  παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τους ΟΤΑ, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των εσόδων τους σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία».
Ειδικότερα, για την ενίσχυση των εσόδων των δήμων προβλέπεται ειδικό τέλος 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστίαση κ.λπ.) και 5% σε καφωδεία, κέντρα διασκέδασης, χορευτικά κέντρα με μουσική, σε καταστήματα τουριστικών ειδών κ.λπ.
Είναι προφανές ότι αυτό το κόστος θα βαρύνει τον πελάτη. 
Ή για να το πούμε καλύτερα και αυτό το κόστος θα μεταβιβαστεί στην τιμή του τελικού προϊόντος και άρα στον καταναλωτή.
 Δηλαδή, και σε όλους τους άνεργους, αλλά και στους 500 χιλιάδες μισθωτούς που παίρνουν λιγότερο από 400 Ευρώ μηνιαίως.
Το Νομοσχέδιο κατατίθεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και θα σταλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος εντός του Σεπτεμβρίου. Άρα, μέχρι τότε πιείτε όσα καφεδάκια θέλετε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου