25.9.16

Πίσω κάνει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις...


Οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση Διοικητικών Γραμματέων στους Ο.Τ.Α "άναψε" φωτιές

Για «αναιτιολόγητο θόρυβο», και για προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να «αποκομματικοποιήσει και τους ΟΤΑ», στο πλαίσιο του προσφάτως ψηφισθέντος Νόμου Βερναρδάκη, κάνει λόγο σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει, με τη συζητούμενη τοποθέτηση Διοικητικών Γραμματέων στους Ο.Τ.Α. και την αντίδραση των Προέδρων, των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.κ. Γ. Πατούλη ( της Κ.Ε.Δ.Ε.) και Κ. Αγοραστού (της ΕΝ.Π.Ε.), επαναλαμβάνοντας όπως και ο Υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πως, δεν πρόκειται για τελικές αποφάσεις, αλλά αρχικές σκέψεις.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι, το Υπουργείο «οφείλει» να προχωρήσει τη διαδικασία «αποκομματικοποίησης των Ο.Τ.Α», και να εξετάσει τους τρόπους που αυτή θα επιτευχθεί, «...σε συνεργασία στενή με τους ΟΤΑ, με ρεαλιστική θεώρηση και διάκριση της πολιτικής διεύθυνσης και των υπηρεσιών διοίκησης», όπως διευκρινίζει και προσθέτει:
«Ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε, αναμένουμε τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων στον προβληματισμό, στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας, προκειμένου να οδηγηθούμε με συναινετικό πνεύμα, όλοι μαζί, στο που, πόσο και πως θα προχωρήσουμε. Η πρακτική των άνωθεν εντολών, των αποφάσεων ερήμην των ενδιαφερομένων, της καταρράκωσης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και των εκβιασμών έχει παρέλθει προ πολλού, και σίγουρα είναι πολύ μακράν της φιλοσοφίας της κυβέρνησής μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου