27.9.16

Ο Σταθάκης δε θεωρεί ...κομψό να μας πει ποιος αποφάσισε την πώληση κόκκινων δανείων σε κοράκια!!!

Όλα τα λεφτά η ατάκα του  καθηγητή που την άνοιξη του 14 έλεγε "θα σκίσω τα πτυχία μου αν βγείτε στις αγορές" και όταν δανείστηκε ο Σαμαράς έκανε την πάπια:
 "δεν είναι κομψό να πω ποια θέση είχε ο καθένας μας (κυβέρνηση-δανειστές) για την πώληση κόκκινων δανείων σε κοράκια"... οπότε καταλάβατε ότι ο Γιούνκερ που λέει "ήταν πρόταση της κυβέρνησης η πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένους" λέει αλήθεια

Για να καταλάβετε το έπος της διαπραγμάτευσης Σταθάκη: Το "αυστηρό πλαίσιο" που έφτιαξαν προβλέπει τα κοράκια να μπορούν να πάρουν δάνειο από ελληνική τράπεζα για να αγοράσουν μετά τα κόκκινα δάνεια δηλ. θα πάρουν δάνεια για να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια!!!

«Όλη η νομοθεσία για τα “κόκκινα δάνεια” ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συζητήσεων», σχολίασε ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, για την αποκάλυψη της εφημερίδας "Αγορά", που έφερε στο φως την επιστολή-βόμβα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων.

Σημειώνεται ότι η "Αγορά" έφερε στο φως επιστολή-βόμβα της Κομισιόν, στην οποία επισημαίνεται  ότι ήταν απόφαση της Αθήνας να μην νομοθετήσει το δικαίωμα του δανειολήπτη να υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα funds.

Ο κ.Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Δεν είναι κομψό, ένα θέμα το οποίο αποτελούσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης να σας πω ποια ήταν η θέση του καθενός. Το γεγονός είναι ότι στις συζητήσεις  για τα “κόκκινα δάνεια” συζητήθηκαν όλα τα πιθανά εργαλεία και αυτό ήταν ένα από αυτό. Για διάφορους λόγους απερρίφθη, γιατί εγείρει και κινδύνους, ότι αν μία τέτοια ρύθμιση θα μπορούσε να επεκταθεί και να δημιουργήσει και να ενσωματώσει κυρίως του κακοπληρωτές».

«Υπήρχαν διάφορα εργαλεία και συζητήσεις. Μία ιδέα ήταν αυτή. Συζητήθηκε. Επαναλαμβάνω δεν θέλω να πω τη θέση του καθενός από τους συμμετέχοντες, το οποίο δεν είναι και σωστό», σημείωσε ο υπουργός.

Στην ερώτηση για το αν απερρίφθη από την κυβέρνηση ή από την τρόικα, ο κ.Σταθάκης απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω και δεν θέλω να απαντήσω» και συμπλήρωσε: «Η άτυπη ενημέρωση διατυπώνει τη θέση ότι ήταν εργαλείο που το προτείναμε. Είναι θέμα συζήτησης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου