24.9.16

Σπιτική αλοιφή ενάντια στην ακμή και τις ραγάδες

Ως γνωστόν, τόσο η αλόη, όσο και το έλαιο καρύδας αποτελούν δυο συστατικά που έχουν μοναδικές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση του δέρματος. 
Γι' αυτό τον λόγο και τα δύο αυτά φυσικά θεραπευτικά συστατικά θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τη θεραπεία διαφόρων τύπων δερματικών προβλημάτων.
Φτιάξτε λοιπόν μόνη σας μια υπέροχη σπιτική αλοιφή ενάντια στην ακμή και τις ραγάδες με τα δυο αυτά απλά συστατικά.

Θα χρειαστείτε:
- 85 γραμμάρια gel αλόης- 85 γραμμάρια έλαιο καρύδας (σε στερεή μορφή)- Αιθέριο έλαιο από λεβάντα ή τριαντάφυλλο ή βανίλια
Αξίζει να σημειωθεί πως η αλόη είναι ιδανική για δερματικές αλλεργίες και ερεθισμούς, θεραπεύει ουλές, εγκαύματα, ακμή, ραγάδες και μειώνει τα σημάδια γήρανσης, ενώ παράλληλα αναζωογονεί το δέρμα και βελτιώνει την ενυδάτωση του. Από την άλλη μεριά το έλαιο καρύδας ενυδατώνει και επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος, κάνοντας την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή. Αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για το ξηρό δέρμα και παρέχει εξαιρετική αντιμυκητιασική και αντιβακτηριακή δράση.

Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε σε ένα μπολ gel αλόης και το έλαιο καρύδας, ανακατέψτε τα πολύ καλά, για περίπου 10 λεπτάκια μέχρι να πάρετε μια ομογενή παχιά κρέμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και ανακατέψτε ξανά. Τέλος, αποθηκεύστε την κρέμα σε ένα γυάλινο δοχείο και κλείστε το αεροστεγώς.

Τρόπος εφαρμογής:
Αφού πρώτα κάνετε το κατά προτίμηση ζεστό ντους σας, για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος σας, πάρτε μια ποσότητα από την αλοιφή και όπως ακριβώς εφαρμόζετε μια λοσιόν σώματος, απλώστε την στην περιοχή του σώματος σας που έχετε το πρόβλημα, όταν ακόμα είναι λίγο υγρή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου