30.9.16

Πονόδοντος: Τι να κάνετε για να σας περάσει γρήγορα

Ο πονόδοντος είναι μια σχετικά συχνή και πολύ επώδυνη κατάσταση για πάρα πολλούς ανθρώπους. Υπάρχει μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία που μπορείτε να δοκιμάσετε και η οποία λειτουργεί σαν αντισηπτικό και αναισθητικό, που μειώνει τον πόνο σε ελάχιστο χρόνο.
 
Ο πονόδοντος έχει μια "αχίλλειο πτέρνα": Το γαρύφαλλο είναι ένα μπαχαρικό με γλυκιά γεύση που έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιέχει ευγενόλη, η οποία είναι ένα ισχυρό αναισθητικό και αντισηπτικό που θα σταματήσει τον πόνο, αλλά και θα καθαρίσει το στόμα σας και θα αφαιρέσει την κακή αναπνοή.
Υπάρχουν τρεις τρόποι που πρέπει να ξέρετε για να απαλλαγείτε από τον πονόδοντο, χρησιμοποιώντας κλωναράκια από μαγειρικό γαρύφαλλο:
1. Γαρύφαλλο σε σκόνη
Θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό αλατόνερο. Στην συνέχεια πάρτε μια “πρέζα” από το τριμμένο γαρύφαλλο και εφαρμόστε τη στο σημείο των ούλων του δοντιού που σας πονάει. Μετά από λίγα λεπτά θα νιώσετε ανακούφιση από το μούδιασμα στο συγκεκριμένο σημείο.
2. Ολόκληρα γαρίφαλα
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε και πάλι είναι να ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό αλατόνερο. Στην συνέχεια βάλτε δύο ή τρία κλωναράκια γαρύφαλλου στο στόμα σας, κοντά στην περιοχή που πονάει και περιμένετε λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν, μασήστε τα (όσο σας... επιτρέπει ο πονόδοντος) και στη συνέχεια το γαρύφαλλο θα απελευθερώσει τα φυσικά φαρμακευτικά του έλαια.
3. Έλαιο από γαρύφαλλο
Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το γαρύφαλλο ενάντια στον πονόδοντο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι: έλαιο από γαρύφαλλο, βαμβάκι και μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Τι πρέπει να κάνετε: Χρησιμοποιείστε ζεστό αλατισμένο νερό για να ξεπλύνετε το στόμα σας, διαδικασία που θα προετοιμάσει τα ούλα και τα δόντια για να απορροφήσουν καλύτερα το έλαιο. Ανακατέψτε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες από έλαιο γαρύφαλλου. Εφαρμόστε το στην περιοχή που αισθάνεστε πόνο χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι. Απλώστε το με αρκετές, αλλά απαλές κινήσεις.
Μην ξεχνάτε ότι το γαρύφαλλο είναι μια “πρόχειρη” και προσωρινή αντιμετώπιση του πονόδοντου, που σκοπό έχει την άμεση ανακούφιση, αλλά όχι φυσικά την ίαση. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες θεραπείες για να απαλλαγείτε οριστικά από τον πόνο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου