24.9.16

Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες λόγω... Φίλη


Πένθιμα θα χτυπούν σήμερα οι καμπάνες στο Αίγιο με απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα από τις 11 έως τις 11.30 το πρωί, σε επανάλληψη της μορφής διαμαρτυρίας που είχε υιοθετήσει ο Αμβρόσιος και όταν είχε ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.
Στην απόφασή του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εκφράζει «την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας».
Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου