6.9.16

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ - Μεγάλος κίνδυνος για ασθενείς λόγω έλλειψης αίματος

Δραματικές και επικίνδυνες για τη ζωή περίπου 1.000 ασθενών με μεσογειακή αναιμία, οι οποίοι νοσηλεύονται και μεταγγίζονται συστηματικά στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγ. Σοφία», Γενικό Κρατικών Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και Λαϊκό, είναι πλέον οι συνεχιζόμενες από τις αρχές Αυγούστου 2016 και μέχρι σήμερα ελλείψεις σε αίμα. 

Όπως καταγγέλλει μάλιστα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) «η συνεχιζόμενη ανεπάρκεια σε αίμα είχε ως αποτέλεσμα εν μέσω καλοκαιριού πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είτε να λαμβάνουν πολύ μικρότερη από την απαραίτητη για τον οργανισμό και την καλή πορεία της υγείας τους ποσότητα αίματος είτε, ακόμα χειρότερα, να αναβάλλουν τις μεταγγίσεις τους (σε 40 θαλασσαιμικούς στο Λαϊκό πάνω από 20 ημέρες!)». 
Ο Σύλλογος επικαλείται δε περιπτώσεις 40 ασθενών στο Λαϊκό Νοσοκομείο των οποίων ο αιματοκρίτης, από τις συνεχείς αναβολές μεταγγίσεων, άγγιξε το 18! «Επειδή μέχρι σήμερα το πρόβλημα βαίνει όλο και προς το χειρότερο, σύμφωνα δε και με τις προβλέψεις, θα συνεχίσει να υφίσταται άγνωστο μέχρι πότε, κάνουμε έκκληση προς όλο τον ενεργό αιμοδοτικά πληθυσμό να προσέλθει και να αιμοδοτήσει».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου