25.9.16

Βόμβες Στουρνάρα με υπονοούμενα κατά πάντων: Αυτοεξευτελίζεστε, γελοιοποιείστε


Βόμβες Στουρνάρα με υπονοούμενα κατά πάντων: Αυτοεξευτελίζεστε, γελοιοποιείστε

Στην «επίθεση» πέρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», έστειλε ανακοίνωση όπου χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για αυτοεξευτελισμό και γελοιοποίηση. O διοικητής της ΤτΕ αφήνει να εννοηθεί ότι συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι με... αναφορές και στο παρελθόν, επιδιώκουν να αποκρύψουν τα όσα έγιναν, κυρίως στον τομέα της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας έχει «ενοχλήσει» αφενός μια ομάδα πολιτικών που κινούνται στο χώρο των Καραμανλικών, εξαιτίας των αναφορών του για την περίοδο 2004-2009 κατά την οποία διογκώθηκε το έλλειμμα και αφετέτου από την πλευρά της κυβέρνησης για την περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης που, όπως έχει τονίσει ο διοικητής, κόστισε στην οικονομία περί τα 86 δισ. ευρώ
Η ανακοίνωση του κ. Στουρνάρα αναφέρει:
«Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία". Είναι ανάξιο σχολιασμού. Αξίζει όμως να επισημάνω ότι η εμμονή και η επιμονή ορισμένων στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, στο ψέμα και τη συκοφαντία, οδηγούν με απόλυτη σιγουριά στον αυτοεξευτελισμό και τη γελοιοποίηση. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία της εφημερίδας, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι:
1ον. Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.
2ον. Η εξυγίανση θα συνεχιστεί.
3ον. Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν.
Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και νηφαλιότητα».
Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο κ. Στουρνάρας μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στην εταιρία της συζύγου του έσπευσε στο σπίτι του Κώστα Σημίτη στο Κολωνάκι για να μιλήσει από "θωρακισμένο τηλέφωνο" στο Κορακοχώρι όπου βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός, φοβούμενος τις υποκλοπές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου