4.9.16

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΟΥΝ

 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡEΙ ΧΑΜΠΑΡΙ;


Ο Γ. Μπέζος με τους συνεργάτες του, είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο και ακαριαία από τότε είχε θέσει το Ταμία εκτός ΕΣΥ
Πόρισμα-καταπέλτης σήμερα στο Βήμα της Κυριακής για το Ταμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Υπεξαίρεσε από το 1991 μέχρι το 2011, το ποσό  των 462.375,83€.

Στις 6/5/2014  δημοσιεύαμε με αφορμή την ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Νοσοκομείου Καλαμάτας  την πράξη-απόφαση του Διοικητή Γεωργίου Μπέζου να θέσει σε αργία τον Ταμία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος για τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων. 

Μάλιστα γράφαμε επί λέξει:

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΕΘΕΣΕ Ο ΜΠΕΖΟΣ ΤΟ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ακαριαία και άμεση η αντίδραση της Διοίκησης

Διαβάζοντας τις  αναρτήσεις στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση έγγραφο που  έφτασε σήμερα στα χέρια του  Διοικητή   Γιώργου Μπέζου από το Λογιστήριο, για τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων στη Ταμειακή Διαχείριση, ο Διοικητής έθεσε άμεσα και ακαριαία με απόφασή του το Ταμία σε αργία.
Το θέμα το διερευνούμε από την πλευρά μας και για ότι νεότερο θα σας κρατάμε
 ενήμερους.

Η εφημερίδα  ΄΄ΘΑΡΡΟΣ΄΄ για το ίδιο θέμα έγραφε τότε στις 7/5/2014:

Σε αργία ο ταμίας του νοσοκομείου Καλαμάτας για υπεξαίρεση 56.000 ευρώ

Πρώτη Δημοσίευση: 07/05/2014 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/05/2014 13:00

Σε αργία με τις βαριές κατηγορίες της υπεξαιρέσεως 56.000 ευρώ, της  παράβασης καθήκοντος και της απιστίας στην υπηρεσία, τέθηκε με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζου, η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, ο ταμίας του νοσοκομείου.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, ενεργώντας άμεσα, αμέσως μόλις παρέλαβε από την προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου που είχε διαταχθεί για το συγκεκριμένο υπάλληλο, τον έθεσε σε αργία έως ότου αποφανθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο.
Όπως αναφέρεται, στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια, την ίδια ημέρα ο εν λόγω υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία για τα πειθαρχικά και τα ποινικά παραπτώματα που έχει υποπέσει.
Οι πράξεις που του καταλογίζονται φέρεται να τελέσθηκαν από αυτόν κατά το χρονικό διάστημα από 14.12.2009 έως και 15.11.2011 στην Καλαμάτα και στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Μάλιστα, ο κ. Μπέζος στην απόφασή του αναφέρει ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος για κατεπείγουσα αναστολή καθηκόντων του υπαλλήλου, καθότι από τη συνέχιση της άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η υπεξαίρεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο Λογιστήριο του νοσοκομείου, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιες ακριβώς είναι οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το Ίδρυμα. Κατά τον έλεγχο ανακαλύφθηκε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε εισπράξει από το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας το ποσό των 56.000 ευρώ, το οποίο όμως ποτέ δεν είχε μπει στο ταμείο του.
Διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας, η οποία και επιβεβαίωσε το πόρισμα του ελέγχου. Άμεσα από τη διοίκηση του νοσοκομείου ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία, ενώ δόθηκε εντολή για σύσταση ειδικής επιτροπής για λογιστικό επανέλεγχο. Παράλληλα, θα προχωρήσει η ποινική διαδικασία, καθώς σχετικός φάκελος θα κατατεθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Σήμερα λοιπόν στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ δημοσιεύεται το πόρισμα των ειδικών ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) σύμφωνα με το οποίο ο επί 20ετία Ταμίας του Νοσοκομείου ιδιοποιήθηκε παρανόμως το ποσό των 462.375,83 ευρώ.
Στο πόρισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες  του Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Γεωργίου  Μπέζου και την αποφασιστικότητά  του να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να θέσει κάθε κατεργάρη στο πάγκο του.
Αναλυτικά  διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ  του σημερινού Βήματος.
Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι το εξής:
Από το 1991 και μέχρι το 2011, τα τελευταία 20 χρόνια και πριν την έλευση του Γ. Μπέζου κανένας δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα;;; 
Τέτοια ασυδοσία και προχειρότητα επικρατούσε στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας;;;;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου