9.9.16

ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ: Κομμένος ο δρόμος προς το Καρπενήσι


Λαμία: Κομμένος ο δρόμος προς το Καρπενήσι από τις βροχοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Λαμία και στην Δυτική Φθιώτιδα, αλλά και σε χωριά περιφερειακά της Λαμίας.Τον μεγάλο όγκο νερού δεν μπόρεσαν να τον συγκρατήσουν οι χείμαρροι, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να περνά πάνω από το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, βάζοντας σε κίνδυνο του ανυποψίαστους οδηγούς.
Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία έχει διακοπεί, καθώς μία γέφυρα έχει γεμίσει νερό και να είναι αδύνατο να περάσουν ακόμη και πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία προς τη Δυτική Φθιώτιδα.
Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να προσεγγίσουν από κάποια πλευρά την γέφυρα, που έχει γεμίσει με νερό. Τα πυροσβεστικά οχήματα από την Λαμία, δεν μπορούσαν να περάσουν με κατεύθυνση τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι, με συνέπεια λίγα μέτρα μετά, να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους.
Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν τα κρίσιμα σημεία για να εντοπίσουν πιθανά εγκλωβισμένα Ι.Χ.
Ανάμεσα στα εγκλωβισμένα οχήματα, υπήρχε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση από το Καρπενήσι προς την Λαμία, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αφού οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν πολύ γρήγορα.
Η κυκλοφορία από την Λαμία προς το Καρπενήσι έχει διακοπεί, καθώς η αστυνομία σταμάτα την κίνηση των αυτοκινήτων λίγο μετά την Λαμία. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί, ενώ για την βοήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων κινούνται και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς, για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων.
Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωρία είναι χωρίς ρεύμα. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου