14.9.16

Τρομακτικό και παράξενο το βουητό της Σαλαμπριάς το βράδυ της καταστροφικής πλημμύρας - Η αντίδραση των ζώων

Μία πολύ παράξενη βοή που προερχόταν από την ποταμιά το βράδυ της καταστροφικής πλημμύρας (Παρασκευή 9-9-2016), την μεγαλύτερη όλων των εποχών, κατά γενική ομολογία των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών.

Το άκουσμα δεν ήταν το συνηθισμένο που προκαλούνταν κάθε φορά που η Σαλαμπριά (Πηνειός) φούσκωνε ανέκαθεν όλα τα χρονικά, αλλά ήταν πολύ έντονο, ξεκάθαρο και πραγματικά τρομακτικό! Χαρακτηριστικά θα το παρομοιάσουμε σαν αυτό της βαρέλας με τα σκουπίδια που γυρίζει ή μιας μπετονιέρας.

Και αυτό γιατί τα ορμητικά νερά παρέσερναν τα πάντα στο διάβα τους.

Τα σκυλιά άρχισαν να γαυγίζουν, οι γάτες κατατρομαγμένες γύριζαν τ’ αυτιά τους  προς ην ποταμιά και τσίτωναν τ’ αυτιά τους.

Τα ζώα γενικά είχαν μια ανησυχία και ακόμη τα ορμητικά νερά από την υπερχείλιση του ποταμού δεν είχαν μπει στα χωριά Αυτό σημαίνει πως τα ζώα έχουν τη διαίσθηση πως κάτι κακό έρχεται και είναι αλάνθαστα.

Αυτό το σκηνικό σας το αφηγούμαστε και λόγω μαρτυριών όσων έχουμε μιλήσει και λόγω προσωπικής εμπειρίας. Ελπίζουνε τουλάχιστον να μην συμβεί ποτά ξανά γιατί τώρα θα πρέπει να γίνει ένας νέος σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των περιοχών που επλήγησαν και πλέον εδώ δεν χωράνε λάθη, δεν είχα προβλέψει, δεν ήξερα κλπ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου