22.9.16

ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Τι προαναγγέλει σε ανακοίνωσή του


Stournaras

«Πόλεμο λάσπης» εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του, καταγγέλει ότι δέχεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα, προαναγγέλει προσφυγές στη Δικαιοσύνη για όσους επιμείνουν σε αυτό τον πόλεμο.
«Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Αφορμή για την ανακοίνωση της ΤτΕ στάθηκαν δημοσιεύματα τα οποία εμφανίζουν τον κεντρικό τραπεζίτη να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης, σε σχέση με την έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στο γραφείο της συζύγου του.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:
«Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος:
1.    Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.
2.    Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.
3.    Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις  «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.
“Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου