9.9.16

Το Facebook λογόκρινε ως “άσεμνη” μια από τις διασημότερες φωτογραφίες της ιστορίας

Την πασίγνωστη φωτογραφία του Νικ Ουτ, από το 1972, διάλεξε να λογοκρίνει η διαχειριστική ομάδα του Facebook, καθώς φαίνεται πως την θεώρησε... άσεμνη.
 
Πρόκειται για τη διάσημη και τιμημένη με πούλιτζερ φωτογραφία του ολόγυμνου κοριτσιού στο Βιετνάμ που τρέχει να σωθεί από τη φρίκη των βομβών ναπάλμ που εξαπέλυαν εναντίον αμάχων τα αμερικανικά βομβαρδιστικά.

Την φωτογραφία ανέβασε σε μια του ανάρτηση ο Νορβηγός συγγραφέας Τομ Έγκελαντ. Ανάρτηση η οποία δεν... εκτιμήθηκε από τους υπευθύνους του Facebook, οι οποίοι είτε δεν γνώριζαν την προέλευση της φωτογραφίας, είτε έχουν σοβαρό πρόβλημα με την κριτική τους ικανότητα.

Το γεγονός προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της εικονιζόμενης στην ιστορική φωτογραφία -53χρονης σήμερα- Κιμ, η οποία ζει πλέον στον Καναδά. «Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μύνημα που μεταφέρει» δήλωσε η εκπρόσωπος του ιδρύματος «Kim Phuc».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου