13.9.16

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ - Ισόβια στο γιατρό «μαϊμού» με τη Ferrari


Ισόβια στο γιατρό «μαϊμού» με τη Ferrari

Σε ισόβια καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Εύβοιας τον 58χρονο «γιατρό», που εργάστηκε επί σειρά ετών σε νοσοκομεία και περιφερειακά ιατρεία με πλαστό πτυχίο! 
 
Ο «μαϊμού» γιατρός, ο οποίος εμφανίστηκε αμετανόητος και μέχρι την τελευταία στιγμή διατεινόταν ότι είναι γιατρός, δεν έπεισε το δικαστήριο και του επιβλήθηκε η ύψιστη ποινή.
Ο Γιάννης Καστάνης, που είχε εργαστεί και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στις ΗΠΑ, μετά την έκδοση εντάλματος εναντίον του, έχοντας πριν διατελέσει για 13 ολόκληρα χρόνια Διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου της Σκύρου.
Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Στη συνέχεια εκδόθηκε στην Ελλάδα, όπου ήδη έχει καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 22 μηνών για πλαστογραφία.
Οι τίτλοι σπουδών του Γ. Καστάνη από το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί. Το πανεπιστήμιο είχε απαντήσει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν προέκυψε έκδοση πτυχίου Ιατρικής επ’ ονόματι Καστάνη Ιωάννη. Δεν προέκυψε εγγραφή του στα μητρώα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza. (…) Κατά συνέπεια, το προσκομισθέν πιστοποιητικό με ημερομηνία 5/8/1993 είναι πλαστό».
Ουσιαστικά η απάτη ξεκίνησε από το 1993, όταν ο Καστάνης απέκτησε την άδεια άσκησης του επαγγέλματος από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας. Πριν από τον διορισμό του στη Σκύρο, με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά είχε κάνει ανενόχλητος την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας!
Η απόφαση του διορισμού του δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2000, έπειτα από έγκριση, που βασίστηκε στην αναγνώριση του τίτλου σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ και στις επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την Αστυνομία.
Η αρχή του τέλους της καριέρας του ως διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου ήρθε μετά την καταγγελία στο υπουργείο Υγείας από πολίτη, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία του κ. Καστάνη ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, αφού κυκλοφορούσε με Ferrari και είχε έφεση στον τζόγο.

PatrasTimes.gr.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου