23.9.16

Αυτό είναι το ποτό που δεν προκαλεί hangover

Κι όμως υπάρχει ένα ποτό που η κατανάλωση του δεν προκαλεί πονοκέφαλο.

Σίγουρα έχεις νιώσει μετά από ένα ξέφρενο βράδυ, που συνοδεύτηκε από αρκετό αλκοόλ, τη ζαλάδα και τον πονοκέφαλο που σας περιμένει την ώρα που ανοίγεις τα μάτια το πρωί.

Φαίνεται πως  τελικά υπάρχει ένας τρόπος να γλυτώσεις απ' το hangover. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει ένα ποτό, απ' το οποίο όσο και να πιεις δεν θα υποστείς τις επώδυνες συνέπειες που προκαλεί το μεθύσι. 

Μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό θεραπείες και γιατροσόφια παραδοσιακά και μη, που υπόσχονται τη λύση στο θέμα του hangover, το οποίο μετατρέπει τη διασκέδαση από το προηγούμενο βράδυ σε εφιάλτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο καμία απ' αυτές δεν είναι αρκετά αποτελεσματική.
Σύμφωνα με νέες έρευνες, υπάρχει ένα ποτό, που μπορείς να πιεις όσο θέλεις χωρίς όμως τις συνέπειες από το μεθύσι. Αυτό το ποτό δεν είναι άλλο από ένα συγκεκριμένο είδος τεκίλας.

Όπως υποστηρίζεται, η λευκή τεκίλα είναι το μόνο ποτό το οποίο δεν προκαλεί hangover, μάλιστα το συγκεκριμένο είδος τεκίλας έχει γίνει το αγαπημένο ποτό των γυμναστών σ' όλο τον κόσμο, αυτό λόγω της καθαρότητάς της.
Η λευκή τεκίλα φτιάχνεται 100% από σιρόπι Αγαύης, που είναι ένα Μεξικανικό φυτό, το οποίο επεξεργάζεται και εμφιαλώνεται αμέσως μετά την απόσταξή της ή μέσα σε 60 μέρες. Μπορεί να αποθηκευθεί μέχρι την εμφιάλωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, αλλά όχι σε ξύλινα βαρέλια.
Η διαφορά της λευκής τεκίλας με τις άλλες, όπως η κίτρινη, είναι ότι δεν περιλαμβάνει κανένα γλυκαντικό ή άλλο συστατικό, Συνήθως, τα άλλα είδη τεκίλας περιλαμβάνουν συνήθως σιρόπι καραμέλας και εσάνς δρυός, σε ποσοστό μέχρι 1% του συνολικού βάρους με σκοπό τη δημιουργία γεύσης και χρώματος που την κάνουν να μοιάζει παλαιωμένη. Αυτά, λοιπόν, τα extra συστατικά είναι που προκαλούν και τον πονοκέφαλο.

Bonus: H ιστορία της τεκίλας

Ο μύθος θέλει την τεκίλα να είναι δημιούργημα των Αζτέκων θεών. Συγκεκριμένα, ένας θεός αποφάσισε να βλάψει τους θνητούς επειδή τον εγκατέλειψε η αγαπημένη του. Τότε, ο θεός Quetzalkoatl του χάρισε την περιοχή που ευδοκιμεί το φυτό αγαύη για να τον εξευμενίσει.
Στην Ευρώπη την έφεραν οι Ισπανοί, που όταν έφτασαν στο Μεξικό παρατήρησαν ότι οι χυμοί της γαλάζιας αγαύης καταναλώνονταν από τους ιθαγενείς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν την απόσταξη του νέου - άγνωστου ποτού.
Η εισαγωγή της τεκίλας στην Ευρωπαϊκή αγορά, η οποία αρχικά τη σνόμπαρε θεωρώντας την χαμηλής ποιότητας. Όλα αυτά μέχρι το 1920, όταν ο  ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου Sauza άλλαξε την ονομασία από "Tequila Sauza" σε "μεξικανικό ουίσκι".
Αυτό ήταν το κόλπο που την έκανε διάσημη και το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν του Μεξικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου