20.9.16

ΝΥΧΤΑ - ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ !!!ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΜΟΡΙΑ ! Άγριες συμπλοκές και φωτιές – Εκκενώθηκε το hot spot – Πάνω από 4000 μετανάστες στους δρόμους!Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη όπου σημειώνονται εξεγέρσεις, συγκρούσεις, ενώ έχουν μπει και φωτιές.

Περίπου στις 19.00 ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.
Οι φωτιές έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο.
 Πριν λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.
moria1Η Lifeguard Hellas, μία από τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, δημοσίευσε βίντεο με την κατάσταση που επικρατούσε περίπου στις 8 μ.μ. στο hotspot της Μόριας, ενώ με νέα ανάρτηση λίγο πριν από τις 10 μ.μ. ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Επίσης έκανε λόγο για 4000 μετανάστες που εκκένωσαν τον καταυλισμό για λόγους ασφαλείας.
Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι χωρίς αμφιβολία η μεγάλη φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού από μετανάστες μέσα στον καταυλισμό!
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 23.19, ολοκληρώθηκε κατάσβεση πυρκαγιάς, σε σκηνές και κοντέινερ, που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο χώρο προσωρινής διαμονής προσφύγων στη Μόρια Λέσβου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου