22.9.16

Κλείνει η International Life - Τι θα γίνει με τους εργαζομένους


Κλείνει η International Life - Τι θα γίνει με τους εργαζομένους

Το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρίας ανακοίνωσε ο Φ. Μπράβος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα συνεχίσει την πορεία του στην ασφαλιστική αγορά «χτίζοντας κάτι νέο, μια νέα εταιρία πωλήσεων». 
 
Η ανακοίνωση του ο Φ. Μπράβου:

O κύκλος ζωής της International Life σύντομα θα ολοκληρωθεί σύντομα με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.
Μετά από 60 χρόνια ένδοξης παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας ολοκληρώνεται με την αξιοπρέπεια και το ήθος που αρμόζει σε μια εταιρεία όπως η δική μας, με συνεπή και μακροχρόνια προσφορά στην ασφαλιστική ιστορία της χώρα.
Κλείνει η International Life - Τι θα γίνει με τους εργαζομένουςΜετά τα γεγονότα που επηρέασαν σημαντικά τις εταιρίες μας και οδήγησαν σε απαξίωση των επενδύσεων των εταιριών μας στη χώρα, εδώ και δύο χρόνια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε στον μέγιστο βαθμό όλους εσάς, τη μεγάλη οικογένεια ms International Life, τους εργαζόμενους εντός και εκτός των κεντρικών γραφείων και τους ασφαλισμένους μας. Σε όλο αυτό το διάστημα, η συνεργασία σας και η στήριξη σας ήταν καθοριστικής σημασίας.
Μαζί, ήρθαμε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και μας ζητήθηκε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας, και κατ' επέκταση το δικό μας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν η δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας για όλους εσάς. Και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε.
Καταφέραμε επίσης να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους ασφαλισμένους μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος αυτών σε άλλες εταιρίες αφιλοκερδώς ή και με ζημιά μας, για να διατηρηθούν αυτά τα χαρτοφυλάκια που είναι το σημείο στήριξης των συνεργατών μας. Η πίστη μας σε όλους εσάς και ιδιαίτερα προς τα δίκτυα πωλήσεων υψηλού επαγγελματισμού όπως εσείς, που δημιούργησαν ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια υψηλής προστιθέμενης αξία, μας έκανε να αγωνιζόμαστε για ένα αξιοπρεπές τέλος, καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση του καθεστώτος αναστολής πληρωμών και εξαγορών έως και την 31η Οκτωβρίου, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβαση του χαρτοφυλακίου της International σε άλλες εταιρείες.
Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια των ασφαλισμένων υγείας και ζωής, αυτά περνούν σε ποσοστό 70-90% περίπου στην Εθνική Ασφαλιστική.
Σε μεγάλο βαθμό το χαρτοφυλάκιο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου μεταβιβάζεται στην Interamerican μέσω της θυγατρικής μεσιτικής Premium Brokers. Ελεύθερο έμεινε ένα μικρό χαρτοφυλάκιο Γενικών Ασφαλίσεων το οποίο απ' ότι φαίνεται θα απορροφηθεί από την αγορά.
Συνεπώς μέχρι το τέλος του μήνα, ο όμιλος θα έχει μεταβιβάσει το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων της ασφαλιστικής εταιρείας.
Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο να κλείσουν αφ' ενός όλες οι υποχρεώσεις των εταιρειών προς τους μεσίτες και τους πράκτορες με τους οποίους συνεργάζονταν οι εταιρείες του ομίλου και αφ' ετέρου να καλυφθούν πλήρως οι 200 περίπου εργαζόμενοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου