15.9.16

ΒΙΝΤΕΟ ! ΒΟΣΚΟΤΟΠΙ TV - ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Το πόθεν έσχες Καλογρίτσα: Ξένα βοσκοτόπια ως εγγύηση και αγοραπωλησίες μετοχών με την οικογένειά του

 ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ....ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ !

Τι αποκαλύπτουν τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τη δήλωση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας
Καναλάρχης με... δανεικά λεφτά  και αμφισβητούμενο βοσκοτόπι ως εγγύηση, φαίνεται πως επιχειρεί να γίνει ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος εξασφάλισε μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν, η δήλωση του κ.Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε καν το ποσό για την πρώτη δόση που πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας, με βάση το ποσό που προσέφερε στη δημοπρασία.
Σύμφωνα με  ρεπορτάζ που μετέδωσαν  ο Alpha και το Star, τα δανεικά χρήματα, με τα οποία θα καλύψει το Πόθεν Έσχες για την αγορά της άδειας, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας σκοπεύει να το εξασφαλίσει από τράπεζα, προσφέροντας ως εγγύηση τρία ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο ανήκει σε άλλον επιχειρηματία!
Χωρίς καταθετήρια
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο το Star ο κ.Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του Χρήστου Καλογρίτσα που έλαβε την άδεια) στο πόθεν έσχες που κατέθεσε, φέρεται να έχει πουλήσει μετοχές εταιρειών του πατέρα του στον πατέρα του, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει καταθετήρια σε τράπεζα.
Σύμφωνα με το Star, όμως, ακόμη και αυτές οι αγοραπωλησίες δεν καλύπτουν παρά το μισό της προκαταβολής που πρέπει να καταβληθεί για την άδεια. Στο πόθεν έσχες περιλαμβάνει και τρία ακίνητα- ένα εκ των οποίων είναι το... βοσκοτόπι.  
Σύμφωνα με το Star η δήλωση Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε το «πόθεν», ούτε το «έσχες». Στο Star φιλοξενήθηκε και δήλωση ειδικού εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με την οποία δ θα μπορούσε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών μέσα σε δυο μέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με το Star το πόρισμα έγκρισης των πόθεν έσχες δεν υπογράφεται από εμπειρογνώμονες και ειδικότερα από την εταιρεία Grant Thornton που έλεγξε τις δηλώσεις. «Το θέμα είναι συνολικό, είναι νομικό» δήλωσε η νομική εκπρόσωπος του Star Μαρία Κατζουράκη. Διάτρητο, όμως, χαρακτήρισε τον έλεγχο «πόθεν έσχες» και ο βουλευτής Αττικής με Το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη διάτρητη διαδικασία express που ακολουθήθηκε που ούτε το πόθεν ούτε το έσχες ουσιαστικά ελέγχθηκε, επιβάλλεται να διερευνηθεί στη Βουλή η συγκεκριμένη περίπτωση και να κληθούν οι 4 υπερθεματιστές με τους αρμόδιους τον κ. Παππά και τον κ. Κρέτσο για να δώσουν εξηγήσεις».
Λείπουν λεφτά και για την πρώτη δόση
Σύμφωνα με το Star, στον κ.Καλογρίτσα «λείπουν» 9,1 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της άδειας. Στη δήλωσή του -κατά το ρεπορτάζ- έχει δώσει στο ΚΕΦΟΜΕΠ ποσό 5,3 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία παρελθόντων ετών, ενώ αναφέρει στη δήλωση ότι έχει ποσό 7.962.789 ευρώ στην Attica Bank από μετοχές, χωρίς ωστόσο, να εμφανίζει τα αναγκαία καταθετήρια.
Όπως αποκάλυψαν στα ρεπορτάζ τους ο Alpha και το Star, ο έχων σχέση κουμπαριάς με υπουργούς της κυβέρνησης (Σπίρτζη, Καμμένο), ο άνθρωπος που ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε για... μαύρο χρήμα, επιχειρεί να εξασφαλίσει το πόθεν έσχες για τα χρήματα παίρνοντας δάνειο από τράπεζα και προσφέροντας εγγύηση ένα βοσκοτόπι έκτασης 5.029 στρεμμάτων στην Περαχώρη Ιθάκης, το οποίο ανήκει σε... φίλο του και μάλιστα έχει προκύψει αντιδικία με τον Δήμο, που διεκδικεί μέρος των εκτάσεων.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με τιμές που ίσχυαν το 2011, κάτι που σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των χρόνων της κρίσης, η αξία του θα έχει κατρακυλήσει και θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ 5ετίας εκτίμηση που είχε γίνει.
Ωστόσο, εκτιμητές ακίνητης περιουσίας που μίλησαν στο Star αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της εκτίμησης που κατέθεσε για το περίφημο βοσκοτόπι ο κ.Καλογρίτσας.
Ο πραγματικός ιδιοκτήτης
Η συγκεκριμένη έκταση, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των δύο τηλεοπτικών σταθμών,  δεν ανήκει στον κ. Καλογρίτσα, αλλά στην εταιρεία ΑΓΥΙΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και ειδικότερα στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο.
Η δε ιδιοκτησία της έκτασης των 5.000 και πλέον στρεμμάτων στην Ιθάκη, την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για την παροχή του δανείου ο κ. Καλογρίτσας, βρίσκεται υπό καθεστώς αμφισβήτησης από τον Δήμο, η νομική υπηρεσία του οποία θεωρεί ότι ένα μέρος της ανήκει, καθώς περιλαμβάνει διάφορα μονοπάτια, τα οποία χαρακτήρισε δικά του ο ιδιοκτήτης πριν από χρόνια.
Ο Χρήστος Σκληρός, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης, ξέσπασε σε γέλια όταν ενημερώθηκε από τον ρεπόρτερ του καναλιού, ότι η συγκεκριμένη έκταση προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείου και την αγορά τηλεοπτικής άδειας. Όπως δήλωσε στην κάμερα, η συγκεκριμένη έκταση ξεκίνησε για να γίνει μία μεγάλη κτηνοτροφική επένδυση.
Εν κατακλείδι, ο Ιωάννης- Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος εξασφάλισε στον πολυσυζητημένο διαγωνισμό μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες, μετά την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, (σημειώνεται ότι την είχε λάβει από την Attica Bank) κατά παράβαση των κανόνων, αλλά φέρεται να επιχειρεί να καλύψει το Πόθεν Έσχες των χρημάτων που καλείται να δώσει στο Κράτος, με δάνειο από τράπεζα και εγγύηση ένα αμφισβητούμενο βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο δεν του ανήκει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου