30.9.16

Whelling2help II Καλαμάτα 2016 – Πρόγραμμα

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου η πόλη της Καλαμάτας γίνεται σταθμός του «wheeling2help», ενός μεγάλου ταξιδιού ποδηλατών, το οποίο ξεκίνησε την 07/09/16 παράλληλα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής και θα ολοκληρωθεί μετά από 32 ημέρες και 1700 χιλιόμετρα, στις 9/10 στο Ηράκλειο
Με αφορμή τα παραπάνω, καλούμε όλους τους ποδηλάτες της πόλης, μικρούς και μεγάλους, στις 5 και μισή (17:30), στη γέφυρα στο τέρμα της οδού Μακεδονίας (Μακεδονίας και Νέδοντος), στο ποτάμι, για να συνοδεύσουμε τους ποδηλάτες του «wheeling2help» μέχρι την κεντρική πλατεία.
Εκεί, ακριβώς μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας στις 6 το απόγευμα θα σχηματίσουμε με τα σώματά μας μια μεγάλη καρδιά.
Στη συνέχεια στο χώρο της πλατείας μέχρι τις 9 το βράδυ θα λάβουν χώρα 20 δράσεις, πολλές από αυτές βιωματικού χαρακτήρα, οργανωμένες από Συλλόγους και Φορείς της πόλης.
Μαζί μας θα είναι και ο Πέτρος Καλούπης, εμπνευστής και δημιουργός μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας διευκόλυνσης των ατόμων με αναπηρία ο οποίος φέρνει και ένα ξεχωριστό δώρο για τον Δήμο Καλαμάτας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παραδοθούν και τα αναπηρικά αμαξίδια που εξασφαλίστηκαν μέσω χορηγιών στα πλαίσια του «wheeling2help», στους Συλλόγους που τα έχουν ανάγκη.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στο στέκι πολιτισμού Μπουκαδούρα στο λιμάνι της Καλαμάτας σε συνεργασία με την Νεα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «AfriQuest» με πρωταγωνιστές του εμπνευστές του «wheeling2help» , Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και Δώρα Μπήτσι για την σημαντική εθελοντική δράση τους.

Σας περιμένουμε,  γιατί…
…Ξέρεις πως είναι,
να αθλείσαι πάνω σε αμαξίδιο;
να  περπατάς χωρίς να βλέπεις;
να χορεύεις χωρίς να ακούς μουσική;
Εκείνη τη μέρα, θα μάθεις!

*H εκδήλωση θα συνδυαστεί με στήριξη των πλημμυροπαθών οικογενειών     

Website:          http://www.wheeling2help.com/
FB Page:               https://www.facebook.com/wheeling2helpkalamata/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου