29.9.16

Η Πελοποννησιακή γαστρονομία παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο Αρχιμαγείρων WORLDCHEFS CONGRESS στη Θεσσαλονίκη

Σε Προέδρους Λεσχών Αρχιμαγείρων από όλο τον πλανήτη παρουσιάστηκαν τα ποιοτικά Πελοποννησιακά προϊόντα και η Πελοποννησιακή γαστρονομία από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του WORLDCHEFS CONGRESS, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. 

Το WORLDCHEFS CONGRESS πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στην Ελλάδα και αποτελεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 αρχιμάγειρες και ζαχαροπλάστες από όλο τον πλανήτη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν γαστρονομικές επιδείξεις όσον αφορά την Πελοποννησιακή γαστρονομία στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας καθώς και διανομή πληροφοριακού υλικού. Στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο υπεύθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για τα γραφεία της Πελοποννήσου, κ. Καραμπίνης Δημήτρης, συντόνισε μαγειρικές δράσεις παρασκευής Πελοποννησιακών εδεσμάτων και ηδύποτων από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων. Την Κυριακή 25
Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκτός του συνεδρίου οργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννησιακής γαστρονομίας σε 160 Αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Στην παρουσίαση της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου μαζί με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Μίλτο Καρούμπα αναφέρθηκαν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Πελοποννησιακών προϊόντων καθώς και στην τοπική Πελοποννησιακή γαστρονομία ως βάση της Μεσογειακής διατροφής.

Η WORLDCHEFS CONGRESS αποτελεί την παγκόσμια φωνή για όλα τα επαγγελματικά θέματα που σχετίζονται με τη γαστρονομία και είναι ο μοχλός γνωριμίας και προώθησης των προϊόντων κάθε τόπου.

Η εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης”για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης”, στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς όπου κεντρικός ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρόεδρος Εφετών Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και διευθυντής κατάρτισης στην Ενική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Ηλίας Κοντοζαμάνης. Η κα. Νικολάκου στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας με τον ενεργό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Γυφτόπουλο, ενώ επεσήμανε την ανάγκη συσπείρωσης δυνάμεων των Συλλόγων Πελοποννησίων σε όλη τη χώρα και διεθνώς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου