23.10.16

Πάνε καλά οι...έλεγχοι !!! Από τη λίστα Λανγκάρντ πήραν...0 ευρώ, αλλά από τα πούρα 60 χιλιάρικα!

Θυμάστε εκείνη τη δήλωση; Στις 20 Μαρτίου 2015, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας η αναζήτηση εσόδων που θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ»
Υποσχέθηκε δηλαδή να εισπράξει από αυτή την «αμαρτωλή λίστα» περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. Ιδού λοιπόν πόσα ακριβώς εισέπραξε, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν επισήμως στη Βουλή.
Από τα 2.062 άτομα που περιείχε η λίστα Λαγκάρντ ελέγχθηκαν 212 περιπτώσεις. Βεβαιώθηκαν στο διάστημα 2015-2016 200 εκατ. ευρώ φόροι. Αλλά έως σήμερα εισπράχθηκαν... μηδέν ευρώ. Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση
που έδωσε το οικονομικό επιτελείο στην ερώτηση που έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς. Ακολουθούν όμως κι άλλες απίστευτες απαντήσεις. Για παράδειγμα, ρώτησαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τι γίνεται με τις offshore εταιρείες, τους ελέγχους των οποίων κάθε φορά ο Πρωθυπουργός ή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (για θέματα Διαφθοράς) επικαλούνται. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι μόνον 24 offshore εταιρείες έως τώρα έχουν ελεγχθεί και έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 20 εκατ. ευρώ. Εχουν εισπραχθεί... μηδέν ευρώ.

Υπήρξαν όμως και επιτυχίες των εισπρακτικών αρχών, πώς να το κάνουμε; Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που έδωσε ο κ. Αμυράς, οι επιτυχίες είχαν να κάνουν με το λαθρεμπόριο καπνού. 
Το εννεάμηνο 2016 κατάφεραν να κατασχέσουν 276 λαθραία... πούρα, Κοχίμπα, Partagas και Domenico. 
Δεν έχουν δοθεί στοιχεία πόσα λαθραία τσιγάρα έχουν κατασχεθεί (και πόσο στοίχιζαν σε φόρους). Ωστόσο το 9μηνο 2016
έχουν γίνει 4.531 έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί 279.403.859 ευρώ πρόστιμα και έχουν εισπραχθεί... 61.665 ευρώ!

Είχαν πει βέβαια ότι από την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων θα εισέπραττε το Ελληνικό Δημόσιο περί τα 2 δισ. ευρώ! Επεσαν όμως έξω στους υπολογισμούς τους. Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Αμυράς αποκαλύπτεται ότι οι αρμόδιες αρχές όντως ανακάλυψαν λαθρεμπορία στα καύσιμα. Το εννεάμηνο του 2016 ανακάλυψαν 460
λίτρα λαθραίας βενζίνης αμόλυβδης, 300 λίτρα λαθραίου ναυτιλιακού πετρελαίου και ορισμένα άλλα λίτρα λαθραίου πετρελαίου θέρμανσης: «Το σόι μου καταναλώνει περισσότερα για θέρμανση» τους φώναξε από τα βουλευτικά έδρανα ο κ. Αμυράς.




Βηματοδότης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου