21.10.16

1ο Athens Rum Festival, 6 και 7 Νοεμβρίου 2016 στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου

Το 1ο Φεστιβάλ ρουμιού Αθήνας διοργανώνεται από το εμβληματικό ρούμι μπαρ  Baba Au Rum (Worlds 50 Βest Bars 2013 & 2016)  – ποιος άλλος άραγε γνωρίζει καλύτερα το ρούμι στην Ελλάδα?- και την εταιρεία Conf Expo Ltd, με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

1st ATHENS RUM FESTIVAL (ARF 16), Sunday 6th & Monday 7th November 2016- Zappeion Megaron, ATHENS Down Town

Περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά προϊόντα. Συμμετέχουν σχεδόν όλες οι εταιρείες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και κάποιες από το εξωτερικό.  Επίσης θα υπάρχουν επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου  από την χώρα μας και το εξωτερικό.
Σημαντικά είναι τα ονόματα των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του σημαντικότερου tiki bar των ΗΠΑ σήμερα, του περίφημου Smugglers Cove, μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. (Worlds 50 best bars). www.facebook.com/athensrumfestival/

Θα παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της Tiki Cocktail Culture, ενός από τα μεγαλύτερα POP κινήματα της Αμερικής του 20ου αιώνα. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τον ίδιο τον συγγραφέα και να τον ρωτήσει οτιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.
Επίσης του Peter Holland, σπουδαίου διεθνούς rum blogger (thefloatingrumshack.com), του Michael Landart ( Maria Loca rum bar, Paris), του Agricole Rhum Tour Club, που συμπεριλαμβάνει την Αθήνα για πρώτη φορά στην λίστα με τις πόλεις που επισκέπτεται, αλλά και των σπουδαίων δικών μας ανθρώπων του ρουμιού όπως του Θάνου Προυναρού (International Rum Experts) και της ομάδας του Baba Au Rum, του Μιχάλη Μένεγου, του Νίκου Αρβανίτη και άλλων.

Θα δοκιμάσουμε επίσης συνδυασμούς ρουμιού με σοκολάτα , θα μιλήσουμε για ρούμι μπαρ του εξωτερικού, συγκριτικές γευσιγνωσίες, την ιστορία του, αλλά και το πώς παρασκευάζεται το αγαπημένο μας απόσταγμα. Και φυσικά θα γευτούμε πολλά διαφορετικά είδη και στυλ ρουμιού από χώρες όλου του κόσμου αλλά και θα μάθουμε πως παρασκευάζονται τα δημοφιλέστερα cocktails με ρούμι όπως τα daiquiri, mojito, el predsidente κ.α. Κόστος εισιτηρίου 18 ευρώ με την δυνατότητα 6 διαφορετικών γευσιγνωσιών ρουμιού.

Ζήστε την μοναδική γιορτή ρουμιού στην Αθήνα!!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου