8.10.16

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !!! : 10.000 οικογένειες υποστηρίζονται πλέον από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων


Πάνω από 10 - 15 νέα άτομα προσέρχονται καθημερινά στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης και ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποστήριξης.

Εικόνα αποκαλυπτική της φτώχειας και εξαθλίωσης που θερίζει στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας.

«Το 2012 ξεκινήσαμε τον Κόμβο με 2.500 οικογένειες δικαιούχους και σήμερα έχουμε φτάσει τις 10.000 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 26.000 άτομα. Απ’ αυτά περίπου 5.000 είναι παιδιά μέχρι 15 - 16 ετών», λέει στην «Κ» η κυρία Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. «Η τάση είναι διαρκώς αυξανόμενη, όπως και οι αριθμοί των δικαιούχων. Εντυπωσιακό είναι το πώς άλλαξε και η σύνθεση. Όταν ξεκινήσαμε, το 70% ήταν μετανάστες και το 30% ελληνικής καταγωγής. Τώρα τα ποσοστά έχουν αντιστραφεί», σημειώνει η κ. Κατσούλη.

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας στο Παλιό Φρουραρχείο εφοδιάζεται από προσφορές απλών πολιτών και χορηγίες εταιρειών και μοιράζει τρόφιμα (μία φορά τον μήνα), ρουχισμό (τρεις φορές τον χρόνο), είδη για τα βρέφη και τα παιδιά κ.λπ. Δικαιούχοι είναι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι είναι κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας (ατομικό εισόδημα 4.512 ευρώ), έχουν κάρτα ανεργίας ή είναι ανάπηροι.

Περισσότερα στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Ελαφρού στην Καθημερινή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου