29.10.16

ΦΩΤΟ - 15οι Ιστιοπλοϊκοί αγώνες "Γύθειο 2016 "

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν για 15η συνεχόμενη χρονιά οι διασυλλογικοί  αγώνες ιστιοπλοΐας OPTIMIST και LASER 4,7 με την επωνυμία «Γύθειο 2016», στις 22 & 23 Οκτ 2016 από το ΝΟ Λακωνίας σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο  (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία), με την συμμετοχή 5 ομίλων της ΝΔ ΕΛΛΑΔΟΣ  ("Βιανδύνη" Ελιάς Λακωνίας, "Νέστωρ" Πύλου, "Αιόλου" και "Ποσειδώνα" Καλαμάτας και φυσικά του ΝΟ Λακωνίας) με 33 σκάφη.
Την πρώτη ημέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες λόγω  άπνοιας και καταιγίδας,  την δεύτερη ημέρα έγιναν 4 ιστιοδρομίες με ήπιο άνεμο ανοικτά του λιμένα Γυθείου σε στίβο ολυμπιακού τραπεζίου. 
Ο αγώνας διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία δίνοντας προτεραιότητα στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ των αθλητών και τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιδείξουν το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο και τον ευγενή συναγωνισμό που προϋποθέτει το άθλημα της ιστιοπλοΐας.  
Τα αποτελέσματα κατά κατηγορία ήταν τα παρακάτω:

OPTIMIST  ΑΓΟΡΙΑ
1. Γιαννόπουλος Ιωάννης του ΝΑΣΚ "ΑΊΟΛΟΣ"
2. Οικονομόπουλος Παναγιώτης του ΝΑΣΚ "ΑΊΟΛΟΣ"
3. Γεννάτος Στέφανος του ΝΑΣΚ "ΑΊΟΛΟΣ"

OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΑ 
1.  Αδαμοπούλου Αγγελική Πέτρα του ΝΟ Καλαμάτας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 
2. Μαρισέλ Ξανθή του  ΝΟ Καλαματας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"
3. Μπουτεράκου Σοφία του ΝΟ Λακωνίας 

OPTIMIST  11χρονα  ΑΓΟΡΙΑ 
1.  Γεννάτος Στέφανος του  ΝΑΣΚ "ΑΙΟΛΟΣ"
2. Λημνιός Γιώργος του ΝΟ Καλαμάτας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" 
3. Πολυμενάκος Μιχάλης του ΝΟ Λακωνίας 

OPTIMIST  11χρονα  ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1. Μαρισέλ Ξανθή του ΝΟ Καλαμάτας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"
2. Σιγουλάκη Αλεξάνδρα του ΝΟ Λακωνίας
3. Γούλα Βαία του ΝΟ Λακωνίας

Με μικρότερο Αθλητή το Δρούγγο Λουκά του ΝΑΣ Πύλου "ΝΕΣΤΩΡ" γεννημένο στις  16/10/2009 στον οποίο απονεμήθηκε έπαθλο. 

Κατά την απονομή των επάθλων η πρόεδρος του ΝΟ Λακωνίας κ. Έλενα Σιάγκρη ευχαρίστησε τους αθλητές, τους συμμετέχοντες ομίλους, τους
προπονητές και τους συνοδούς‐γονείς και επισήμανε την εμπειρία  που απόκτησαν οι αθλητές με τη γνωριμία και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ομίλων και αθλητών και τέλος ευχήθηκε καλή αγωνιστική συνέχεια και πρόοδο.
Επίσης ευχαρίστησε το Δήμο Ανατολικής Μάνης και τις Δημοτικές Αρχές για την αμέριστη συμπαράστασή τους καθώς και τους σπόνσορες της διοργάνωσης. 
Τέλος ανακοίνωσε την αποδοχή του ΝΟ Λακωνίας στην πρόταση του Δήμου Ευρώτα για την διοργάνωση ενός πανευρωπαϊκού ή πανελλήνιου αγώνα ιστιοπλοΐας στα πλαίσια της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα για την ανακήρυξή του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2017.
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση προς  τιμήν  των  νεαρών  αθλητών και αποχώρηση των
αποστολών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου