29.10.16

Ημέρες του ΟΧΙ με πείνα κατοχής για 1.800 παιδιά! Μητρόπολη της ανέχειας η Πάτρα για 12.000 ψυχές

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ! 
 
Η Πάτρα στις ημέρες του  εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός εκ των αστικών κέντρων της χώρας στα οποία χιλιάδες κάτοικοί τους βιώνουν ημέρες κατοχικών στερήσεων με την πείνα να βρίσετε στην πρώτη θέση.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του κοινωνικού οργανισμού, τα οποία θα δουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα επίσημα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ατόμων τα οποία ζουν υπό καθεστώς πείνας, έχει εκτιναχθεί τουλάχιστον στις 12.000.
Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει, πως  πρόκειται για μέλη 6.000 περίπου οικογενειών οι οποίες αποδεδειγμένα ζουν με εισοδήματα που είναι μικρότερα ακόμα και αυτών που επιτρέπουν να ζει κανείς στο όριο της φτώχειας.
Από το σκηνικό της φτωχοποίησης στην Αχαϊκή πρωτεύουσα όπως είναι φυσικό δεν λείπουν τα παιδιά τα οποία βιώνουν και αυτά ημέρες κατοχής.
 Ο συνολικός αριθμός των παιδιών τα οποία πεινάνε, αγγίζει στην πάτρα τα 2.000 ενώ για 400 περίπου από αυτά το 2016 δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλιστεί η σίτιση, ούτε καν στο σχολείο μέσα από τα προγράμματα που διαχειρίζεται ο Δήμος.
Όπως προκύπτει πάντα από τα επίσημα στοιχεία, για μερικές χιλιάδες ευρώ έμειναν χωρίς συσσίτιο  300 παιδιά  , γεγονός από το οποίο αποκαλύπτεται το μέγεθος του προβλήματος.
Να σημειωθεί πως τραγική είναι η αποτύπωση των προβλημάτων και στον βρεφικό πληθυσμό της Πάτρας , όπου παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε παιδικά γάλα και άλλα βρεφικά είδη.
Το γεγονός ότι μόνο μέσω της τράπεζας τροφίμων, ο αριθμός των ατόμων που ενισχύονται έχει εκτιναχθεί στις 6.000,με την πρόβλεψη για το 2017 να κάνει λόγο για αύξηση τις τάξης του 3 έως 5%, δείχνει πως η αύξηση των ατόμων τα οποία μπαίνουν σε καθημερινή βάση στη ζώνη της φτώχειας και της αντιμετώπισης κατοχικών συνθηκών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Στην ατζέντα της διαχείρισης και όχι αντιμετώπισης της φτώχειας στην Πάτρα έρχονται να προστεθούν και οι 120 μερίδες έτοιμου φαγητού που διανέμονται σε άτομα καθημερινά από το Δήμο Πατρέων ενώ όπως προκύπτει από την έρευνα που θα δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες 120 πατρινοί –σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν ως προς της συνθήκες διαβίωσής τους – μέχρι το τέλος του 2016 έως και τους πρώτους μήνες του 2017 θα είναι άστεγοι ή θεωρούνται πως είναι εν δυνάμει άστεγοι 


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου