8.10.16

Συνελήφθη 20χρονος που εκβίαζε 12χρονη σε site παιδικής πορνογραφίας


Συνελήφθη 20χρονος που εκβίαζε 12χρονη σε site παιδικής πορνογραφίας

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας 12χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης, που συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικο της κορίτσι.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο δράστης δημοσίευσε τις φωτογραφίες στην ίδια ιστοσελίδα, ενώ επιπλέον απειλούσε την ανήλικη με νέα δημοσίευση, προκειμένου να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες.
Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε στη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων - δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη στην οικία του 20χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Ακολούθως αστυνομικοί, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγαν έρευνα και από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά: 111 88
· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
· Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου