1.10.16

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τόσκα – Καταγγελία για τις «ακολασίες» του Α.Τ. Ομονοίας


Omonoia_Toskas



Νέος εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες περί εξευτελισμού ανήλικων προσφύγων από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας. Η νέα κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές πυροδοτήθηκε μετά την ερώτηση που κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οποίοι αναφέρονται στην καταγγελία του Συντονιστικού Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων – Μεταναστών/τριων», το μεσημέρι της Τρίτης (27/9) στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν την παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης «2ο Φιλοξενείο» (Αχαρνών), ενώ αυτή πήγαινε σε χώρο, στην οδό Ασκληπιού, για τη διεξαγωγή θεατρικής παράστασης.
Το απαράδεκτο συμβάν
Όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο της καταγγελίας που επικαλούνται οι βουλευτές, στο αστυνομικό τμήμα απαγορεύτηκε στα προσαχθέντα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, ενώ εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών.
Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου. Εν τέλει, ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό του και ειδοποίησε τους γονείς του. Οι γονείς και οι δικηγόροι που μετέβησαν στο Α.Τ. Ομονοίας, κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των αστυνομικών, γεγονός το οποίο γνωρίζει και το αρμόδιο υπουργείο.
Το γεγονός της ερώτησης από 21 βουλευτές προκάλεσε όπως φαίνεται την οργή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που με ανακοίνωσή του εξηγεί τα γεγονότα κι αφήνει σαφείς αιχμές κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησαν άκριτα τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Omonoia_ToskasΗ ανακοίνωση του υπουργείου
Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα στις 27 Σεπτεμβρίου σε 5 ανήλικους και 2 ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα.
Παράλληλα, προσθέτει πως μετά την έρευνα «ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος».
Και η ανακοίνωση σημειώνει με νόημα και με σαφή καυστικό τρόπο προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως τα αναγραφόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.
Παράλληλα, σημειώνει πως από την πρώτη στιγμή της καταγγελίες δόθηκαν οδηγίες και τα στοιχεία υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα και παράλληλα έχει ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την αστυνομία. Υπογραμμίζει επίσης με νόημα το υπουργείο στην ανακοίνωσή του πως ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο.
Καταλήγοντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει με σαφή αιχμηρή διάθεση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα, όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και κάνει λόγο για άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών που προκαλεί εντύπωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου